Meagan Duhamel (rechts) op archiefbeeld.
Volledig scherm
Meagan Duhamel (rechts) op archiefbeeld. © Photo News

“Die Canadese teef”: commentatoren gaan ver over de schreef op WK kunstschaatsen (en waren daarmee niet aan hun proefstuk toe)

Time-outSimon Reed en Nicky Slater, twee Britse commentatoren, zijn door de Internationale Schaatsbond vervangen en geschorst wegens ordinair taalgebruik richting kunstschaatsster Meagan Duhamel. Reed dacht namelijk dat zijn microfoon uit stond en noemde de tweevoudig wereldkampioene een ‘Canadese teef’. 

4 reacties

 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Ja zeg, lieve rigo. Dat zo'n uitspraak niet gepast is weet iedereen maar ik vraag mij af wat er met onze samenleving gebeurt als voor dergelijke zaken iemand zijn job afgepakt moet worden. Het lijkt wel alsof we in de Middeleeuwen leven : de massa heeft bloed geroken - de schandpaal en de brandstapel worden al klaargemaakt. Een beetje redelijkheid graag. Waar zit Uw respect voor iemand die ook eens een fout maakt ? Dat is ook maar een mens.
 • lieve rigo

  1 jaar geleden
  Afdanken op non actief zetten is niet genoeg. Wat is er met de samenleving aan het gebeuren geen respect meer voor niets of niemand.
 • Tuur schiepers

  1 jaar geleden
  Het is inderdaad niet gepast maar moet daar nu echt ZO zwaar aan geteld worden. Als baas geef je die mannen een GOED tegen hun voeten en die zullen niet meer herbeginnen.
 • nico vets

  1 jaar geleden
  Vrijheid van meningsuiting.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Conor McGregor overleeft aanrijding op de fiets: “Dankzij ervaring als vechter wist ik hoe te vallen”

  Conor McGregor overleeft aanrijding op de fiets: “Dankzij ervaring als vechter wist ik hoe te vallen”

  In de octagon blijft het wachten op actie van Conor McGregor (34), maar op de fiets verricht de Ier wel nog straffe stoten. Toen hij tijdens een trainingsrit aan hoge snelheid werd aangereden, kon hij een beroep doen op zijn vaardigheden als kooivechter om ‘goed te vallen’. ‘The Notorious' hield er alleen een snee in zijn rechterbil aan over. McGregor: “Bedankt God. Het was nog niet mijn tijd.”
 2. Nederland in de ban van relatie tussen topschaatster Jutta Leerdam met YouTube-bokser Jake Paul
  1

  Nederland in de ban van relatie tussen topschaat­ster Jutta Leerdam met YouTube-bok­ser Jake Paul

  Is er een wel erg opvallend nieuw sportkoppel in de maak? Op de sociale media en bij onze noorderburen smullen ze van de vermeende romance tussen de oranje schaatstrots Jutta Leerdam (24), het voorbije seizoen de beste schaatster op de 1.000 meter, en de Amerikaanse bokser en YouTube-fenomeen Jake Paul (26). Die laatste verloor recent nog de veelbesproken kamp tegen Tommy Fury, maar streek daar wel een bedrag van 28 miljoen euro voor op.