In de Ezemaalstraat trad de Gete uit haar oevers.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Ezemaalstraat trad de Gete uit haar oevers. © Bollen

Zware regenval doet Gete uit oevers treden : pompen of verzuipen op meerdere plaatsen in het Hageland

HagelandIn het Hageland braken dinsdagavond op verschillende plaatsen onweders uit wat voor ellende zorgde. Maar in de daaropvolgende nacht en ochtend viel er heel wat hemelwater uit de lucht. Vooral straten en helaas ook wat kelders kwamen onder water te staan. Als klap op de vuurpijl trad ook nog eens de (Kleine) Gete op enkele locaties buiten haar oevers. Voor heel wat bewoners was het dus pompen of verzuipen.

 1. HagelandStroomt zorgt voor 12% minder energieverbruik bij zes Hagelandse kmo’s
  Hageland

  Hageland­Stroomt zorgt voor 12% minder energiever­bruik bij zes Hagelandse kmo’s

  Volgens HagelandStroomt is energiebeheer voor het merendeel van de kmo’s - zelfs met de hoge energieprijzen - nog steeds geen prioriteit. Daarom diende de burgerbeweging - met focus op een duurzame energietransitie - een projectvoorstel in bij de provincie Vlaams-Brabant. Dankzij dit project kon het in 2021 en 2022 zes kmo’s in het Hageland begeleiden om hun energie efficiënter te gebruiken, hun verbruik te verminderen en hun CO2-uitstoot te reduceren. En met resultaat.
 2. Van een herfstweekend tot gratis plaatsing van badkamertegels: 7 speciale acties tijdens Weekend van de Klant in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van een herfstweek­end tot gratis plaatsing van badkamerte­gels: 7 speciale acties tijdens Weekend van de Klant in Leuven en het Hageland

  Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is het Weekend van de Klant. Dan word je bij verschillende zaken in de watten gelegd en kan je genieten van speciale acties tijdens het shoppen. Van een feest op het Martelarenplein van Leuven tot kraslotjes in Diest: op deze zeven locaties in Leuven en het Hageland geniet jij van speciale acties tijdens het Weekend van de Klant.