De eerstelijnszone Zuid-Oost Hageland (ELZOH) maakt zich volop klaar om van start te kunnen gaan met de vaccinaties.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerstelijnszone Zuid-Oost Hageland (ELZOH) maakt zich volop klaar om van start te kunnen gaan met de vaccinaties. © Bollen

Zuid-Oost Hageland maakt zich klaar voor komst vaccinatiecentra

TienenDe eerstelijnszone Zuid-Oost Hageland (ELZOH) die actief is in Tienen, Hoegaarden, Landen, Linter, Zoutleeuw, Boutersem, Kortenaken, Geetbets en Glabbeek, maakt zich op voor de komst van twee vaccinatiecentra. Volgens de richtlijnen van Vlaanderen moet men trachten om per 100.000 inwoners twee vaccinatiecentra op te richten”, zegt voorzitter van ELZOH Ine Tombeur. “In Tienen komt er zeker eentje, dat is de grootste gemeente ook. In de loop van volgende week bekijken we met de verschillende besturen en de huisartsenkring op welke locatie het tweede centrum kan komen. We zitten in een vrij landelijke regio, mogelijk opteren we ook nog voor een mobiel vaccinatiecentrum.”

 1. Rode Kruis Tienen is eerste centrum om sneltesten uit te voeren bij leerlingen
  PREMIUM
  Tienen

  Rode Kruis Tienen is eerste centrum om sneltesten uit te voeren bij leerlingen

  Het Rode Kruis lijkt in Tienen een beetje uit het straatbeeld verdwenen. Steevast zijn ze aanwezig op grote evenementen zoals Paasmaandag in Hakendover en Suikerrock....en aan de kruispunten tijdens hun jaarlijkse stickerverkoop. Corona besliste ook hier eventjes anders over; maar de vele vrijwilligers van het Rode Kruis zijn al sinds de eerste golf volop aan de slag in de strijd tegen Covid-19. Het Rode Kruis Tienen is als één van de eersten in Vlaanderen al operationeel om sneltesten bij scholieren en schoolpersoneel uit te voeren.
 2. Bewoners woonzorgcentrum Den Boomgaard gevaccineerd: “In de oorlog wel veel erger meegemaakt dan zo’n prikje”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Bewoners woonzorg­cen­trum Den Boomgaard gevacci­neerd: “In de oorlog wel veel erger meegemaakt dan zo’n prikje”

  De bewoners van het woonzorgcentrum Den Boomgaard in Glabbeek hebben vandaag een eerste vaccinatie gekregen. In totaal kregen 80 mensen een prik, van wie eentje in het ziekenhuis verblijft (niet coronagerelateerd, red.) en een andere, hij werd uitgerekend woensdag 99 jaar oud, weigerde het vaccin. Wij waren erbij en zagen hoe de meeste bewoners geen angst kenden en vooral blij waren met de inenting.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten