Aan het Soldatenplein wil provincie Vlaams-Brabant 47 hectare reserveren voor de ontwikkeling van een bedrijvenzone aansluitend op het huidige bedrijventerrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan het Soldatenplein wil provincie Vlaams-Brabant 47 hectare reserveren voor de ontwikkeling van een bedrijvenzone aansluitend op het huidige bedrijventerrein. © MBK

Zowel gemeenteraadsleden als inwoners uiten ongenoegen over uitbreiding Tiense industriezones: “Er is amper vraag naar én wij worden volledig over het hoofd gezien”

TienenHet openbaar onderzoek voor de uitbreiding van de Tiense industriezones valt bij velen niet in goede aarde. Vooral de manier waarop dat gevoerd wordt dan. Op de meeste recente gemeenteraad deelden meerdere leden dan ook hun bekommernissen en ongenoegen. Daarnaast maakt de lokale bevolking zich voornamelijk zorgen over de impact van het bedrijventerrein Soldatenplein. Volgens hen kent het project amper draagkracht. “We hopen dat het bestuur rekening houdt met de lokale inwoners, maar momenteel worden wij volledig over het hoofd gezien”, klinkt het. 

 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  3

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 1. Shoppen met een budget: onze man onderzoekt waar de beste studentenkortingen te rapen vallen
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Shoppen met een budget: onze man onderzoekt waar de beste studenten­kor­tin­gen te rapen vallen

  Nu het stof van de triomfantelijke terugkeer neergedwarreld is, de financiële ontnuchtering. Of zoals een pientere handelsingenieur het samenvatte: studenten worden wakker met een dubbele kater, een alcoholisch en een financiële. Het leven wordt verdomd duur. Maar niet getreurd, onze redactie trok eropuit om de slimste besparingen voor studenten aan den lijve te ondervinden. Hoeveel spaarde onze man uit aan het einde van de week?