Aan het Soldatenplein wil provincie Vlaams-Brabant 47 hectare reserveren voor de ontwikkeling van een bedrijvenzone aansluitend op het huidige bedrijventerrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan het Soldatenplein wil provincie Vlaams-Brabant 47 hectare reserveren voor de ontwikkeling van een bedrijvenzone aansluitend op het huidige bedrijventerrein. © MBK

Zowel gemeenteraadsleden als inwoners uiten ongenoegen over uitbreiding Tiense industriezones: “Er is amper vraag naar én wij worden volledig over het hoofd gezien”

TienenHet openbaar onderzoek voor de uitbreiding van de Tiense industriezones valt bij velen niet in goede aarde. Vooral de manier waarop dat gevoerd wordt dan. Op de meeste recente gemeenteraad deelden meerdere leden dan ook hun bekommernissen en ongenoegen. Daarnaast maakt de lokale bevolking zich voornamelijk zorgen over de impact van het bedrijventerrein Soldatenplein. Volgens hen kent het project amper draagkracht. “We hopen dat het bestuur rekening houdt met de lokale inwoners, maar momenteel worden wij volledig over het hoofd gezien”, klinkt het. 

 1. 5x weekendtips voor 16 en 17 oktober in Leuven en het Hageland: start je weekend met een KNAL en duik in de geschiedenis van Aarschot
  PREMIUM
  Hageland

  5x weekend­tips voor 16 en 17 oktober in Leuven en het Hageland: start je weekend met een KNAL en duik in de geschiede­nis van Aarschot

  Nog geen plannen voor het weekend van 16 en 17 oktober? Perfect, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod waarbij je met sommige activiteiten een duik in de tijd neemt. Benieuwd hoe het eraan toeging in de Tweede Wereldoorlog in onze regio of je altijd al afgevraagd hoe de oerknal zou klinken? Lees snel verder en ontdek enkele activiteiten waarbij je misschien wel het antwoord op jouw vragen krijgt.
 2. Evenementen moeten wijken door verlengde openingsuren vaccinatiecentra Landen en Tienen
  PREMIUM
  Landen - Tienen

  Evenemen­ten moeten wijken door verlengde openings­uren vaccinatie­cen­tra Landen en Tienen

  Het is officieel: de vaccinatiecentra in Tienen en Landen blijven open tot minstens het einde van dit jaar. De centra breien schijnbaar moeiteloos een vervolg aan de succesvolle vaccinatiecampagne, maar de koerswijziging brengt toch enkele ongemakken met zich mee. Zo moeten verschillende evenementen die normaal in het najaar zouden doorgaan in Domein 't Park (vaccinatiecentrum Landen) op zoek naar een andere locatie.