Aan het Soldatenplein wil provincie Vlaams-Brabant 47 hectare reserveren voor de ontwikkeling van een bedrijvenzone aansluitend op het huidige bedrijventerrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan het Soldatenplein wil provincie Vlaams-Brabant 47 hectare reserveren voor de ontwikkeling van een bedrijvenzone aansluitend op het huidige bedrijventerrein. © MBK

Zowel gemeenteraadsleden als inwoners uiten ongenoegen over uitbreiding Tiense industriezones: “Er is amper vraag naar én wij worden volledig over het hoofd gezien”

TienenHet openbaar onderzoek voor de uitbreiding van de Tiense industriezones valt bij velen niet in goede aarde. Vooral de manier waarop dat gevoerd wordt dan. Op de meeste recente gemeenteraad deelden meerdere leden dan ook hun bekommernissen en ongenoegen. Daarnaast maakt de lokale bevolking zich voornamelijk zorgen over de impact van het bedrijventerrein Soldatenplein. Volgens hen kent het project amper draagkracht. “We hopen dat het bestuur rekening houdt met de lokale inwoners, maar momenteel worden wij volledig over het hoofd gezien”, klinkt het. 

  1. Vrouw kan achteruitrijdende bestelwagen nipt ontwijken, haar winkelkar komt onder wagen terecht
    Tienen

    Vrouw kan achteruit­rij­den­de bestelwa­gen nipt ontwijken, haar winkelkar komt onder wagen terecht

    Op de parking van warenhuis Lidl aan de Moespikvest in Tienen reed maandag rond 12.10 uur een bestelwagen achteruit. Helaas merkte de bestuurder een klant met haar winkelkar achter hem niet op. De 46-jarige vrouw uit Tienen kon nog net opzijspringen, maar haar winkelkar werd wel aangereden en kwam onder de wagen van de vrouw vast te zitten. De bestuurder van de bestelwagen merkte niets, hoewel de vrouw nog probeerde de aandacht te trekken van de bestuurder. Er waren wel enkele getuigen. De politie kon het winkelkarretje van onder de wagen, die een deuk opliep in de bumper, uithalen zonder verdere schade te maken aan het voertuig. De politie spoort de bestuurder van de bestelwagen op.