De leerlingen van de VIA Tienen en Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie, volgden samen de Zorgberoepenrally.
Volledig scherm
De leerlingen van de VIA Tienen en Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie, volgden samen de Zorgberoepenrally. © Bollen

Zorgberoepenrally in Tienen maakt jongeren warm voor job in de zorg

TienenDe krapte op de arbeidsmarkt laat zich vooral voelen in de zorgsector. Daarom werken de provincie Vlaams-Brabant, de stad Tienen, het Beroepenhuis en andere zorgpartners samen om jongeren warm te maken voor een job in de zorg- en welzijnssector. De eerste Zorgberoepenrally ging vandaag door in het RZ Tienen en de Alexianen Zorggroep. Daar konden leerlingen van het vijfde en zesde jaar eens proeven van de job in realiteit.

  1. HUIZENJACHT. Glabbeek, in de Hagelandse fruitstreek: “De gemiddelde prijs voor een te renoveren woning ligt tussen 250.000 en 300.000 euro”
    PREMIUM

    HUIZEN­JACHT. Glabbeek, in de Hagelandse fruit­streek: “De gemiddelde prijs voor een te renoveren woning ligt tussen 250.000 en 300.000 euro”

    Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week bezoeken we Glabbeek. Met een bewonersaantal van 5.000 niet meteen de grootste gemeente, maar wel eentje met goede verbindingswegen en... lage gemeentebelastingen. Een absolute troef voor wie een eigendom bezit, of ervan droomt.
    Glabbeek