Olivier Loin was zo aangegrepen door het verhaal van Suzanne dat hij er een liedje over maakte.
Volledig scherm
PREMIUM
Olivier Loin was zo aangegrepen door het verhaal van Suzanne dat hij er een liedje over maakte. © Olivier Loin-Kristien Bollen

Zanger Olivier Loin eert Suzanne, de vrouw die overleed aan corona nadat ze niet meer aan de beademing wou, in lied: “Ze is een heldin, want ze stond zo positief in het leven”

Lubbeek-TienenHet trieste, maar moedige verhaal van Suzanne ‘Bomma Jeanne’ Hoylaerts (90), de dame uit Binkom die op 21 maart 2020 overleed aan het coronavirus nadat ze beademing weigerde, haalde de  wereldpers. Nieuwssites van over de hele wereld hadden niets dan lovende woorden voor het wondermooie gebaar van de dame, die daarmee ook meteen haar doodvonnis tekende. De Franstalige zanger Olivier Loin uit Doornik werd zo door het verhaal bij de keel gegrepen dat hij Suzanne vereeuwigde in een lied. “Noem het gerust een liefdeslied aan het leven”, zegt de zanger en muzikant.

 1. De jeugd die revolteert kennen we intussen, maar wat met de jeugd die handhaaft? Deze drie jongedames gingen in volle pandemie bij de politie: “Onze leeftijd heeft soms écht wel voordelen op straat”
  Tienen/Landen/Hoegaarden/Linter/Zoutleeuw

  De jeugd die revolteert kennen we intussen, maar wat met de jeugd die handhaaft? Deze drie jongedames gingen in volle pandemie bij de politie: “Onze leeftijd heeft soms écht wel voordelen op straat”

  Een job bij de politie: een droom die uitkwam voor Kathleen (25), Raissa (24) en Rosella (24). Niemand die wist dat ze tijdens hun opleiding al midden in de vuurlinie van een pandemie zouden terechtkomen. Meteen moesten deze jonge agentes ook toezien op de handhaving van de geldende coronamaatregelen. Want de jeugd heeft het moeilijk, dat staat buiten kijf - getuige de meerdere edities van ‘La Boum’ in Brussel. Maar wat als ‘de jeugd’ zelf een blauw uniform draagt?
 2. Wie is mysterieuze biker Elmo die heel Tienen een glimlach op het gezicht tovert? “Zelfs mijn eigen kinderen weten niet dat ik het ben”
  PREMIUM
  Tienen

  Wie is mysterieu­ze biker Elmo die heel Tienen een glimlach op het gezicht tovert? “Zelfs mijn eigen kinderen weten niet dat ik het ben”

  Op een naar eigen zeggen zotte zondag trok een anonieme motard er goedgemutst op uit om wat lichtheid te brengen in deze grauwe periode. Wie hem kruiste, waande zich opeens in een aflevering van Sesamstraat. Want voor sommigen betekent gek doen je motorhelm decoreren met een muts van Elmo. Eén foto op Facebook en opeens wilde heel Tienen een stukje Elmo. “Ik ben zelfs al gecontacteerd door een vzw, en iedereen komt plots met ideeën om mijn ‘actie’ te ondersteunen. Fijn, maar ik wil vooral mensen aan het lachen brengen. Ik had er eigenlijk geen bedoelingen mee.” Of hoe een ludieke, pretentieloze motorrit helemaal anders uitdraaide dan verwacht.
 1. Stad Tienen geeft lokaal talent een podium met Buurtbubbels
  Tienen

  Stad Tienen geeft lokaal talent een podium met Buurtbub­bels

  Stad Tienen maakt werk van een alternatief zomerprogramma met onder meer het project Buurtbubbels. Wijkraden, straatverenigingen of tijdelijke groeperingen van inwoners van een bepaalde straat in Tienen kunnen met Buurtbubbels tijdens de zomer een optreden van lokaal talent programmeren. De stad richt zich daarom op lokale artiesten die graag op een veilige manier willen optreden tijdens de zomermaanden. Alle artistieke disciplines komen in aanmerking. De enige voorwaarde is dat de artiest in Tienen woont of een duidelijke link heeft met de stad hebben. De artiesten moeten zelf over het nodige materiaal voor hun optreden of animatie beschikken, maar kunnen ondersteuning verkrijgen via de uitleendienst. Je kan tot en met dinsdag 24 mei 2021 om 12.00 uur je kandidatuur indienen via www.tienen.be/lokaal-talent. Op deze website vind je ook alle voorwaarden terug om te mogen deelnemen.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"