Brandweerlui ontruimden uit voorzorg enkele woningen.
Volledig scherm
Brandweerlui ontruimden uit voorzorg enkele woningen. © Bollen

Woningen ontruimd voor gaslek

 1. Reisblog van Tiens koppel genomineerd voor Belgian Travel Blog Awards: “Tijdens de lockdown trokken we op ontdekkingstocht in eigen land”
  PREMIUM
  Tienen

  Reisblog van Tiens koppel genomi­neerd voor Belgian Travel Blog Awards: “Tijdens de lockdown trokken we op ontdek­kings­tocht in eigen land”

  Marlo Delforge (33) en Kristof Oliviers (36) uit Tienen houden enorm veel van reizen. Vier jaar geleden besloten ze hun verhalen te delen op een eigen reisblog. Eerst scoorde die vooral goed bij familie en vrienden, maar door de mond-aan-mond reclame bereikte hun blog snel ook het grote publiek. Intussen is hun blog in liefst drie categorieën genomineerd voor de Belgian Travel Blog Awards. En dat voor een koppel dat het reizen van thuis uit nooit heeft meegekregen. “Als kinderen zijn we nooit verder dan Frankrijk geraakt.”
 2. Oppositieraadslid Herwig Princen bevraagt burgemeester over knelpunten op schoolroutes
  Hoegaarden

  Oppositie­raads­lid Herwig Princen bevraagt burgemees­ter over knelpunten op schoolrou­tes

  “De Vlaamse overheid investeert in verkeersveilige schoolroutes. De school- of fietsroute van huis naar school is niet altijd en overal even veilig. Minister Lydia Peeters wil niet enkel de schoolomgeving, maar nu ook de schoolroutes aanpakken”, zo leidde Gewoon Wit oppositieraadslid Herwig Princen zijn betoog in, om te weten te komen of de gemeente Hoegaarden de knelpunten op schoolroutes al had overgemaakt aan de Minister.
 3. Voordelig naar het vaccinatiecentrum kan met de “VacciTaxi”
  Tienen/Landen/Boutersem/Hoegaarden/Linter/Zoutleeuw/Kortenaken/Geetbets

  Voordelig naar het vaccinatie­cen­trum kan met de “VacciTaxi”

  Acht gemeenten van de Eerstelijnszone Zuidoost Hageland slaan de handen in elkaar en bieden met het project ‘Vaccitaxi’ 65-plussers de gelegenheid om tegen een voordelig tarief een taxi te nemen naar de vaccinatiecentra in Tienen en Landen. In overleg met de burgemeesters uit de regio werd een uniform tarief van 5 euro per persoon (heen- en terugrit inbegrepen) vastgelegd.
 1. Deze Boutersemse leerlingen landen vanavond samen met de Perseverance op Mars: “Wie weet krijgen we binnenkort wel een brief van een alien”
  PREMIUM
  Boutersem

  Deze Boutersem­se leerlingen landen vanavond samen met de Perseveran­ce op Mars: “Wie weet krijgen we binnenkort wel een brief van een alien”

  Als alles goed gaat, landt de Perseverance - een onbemand Amerikaans ruimtevaartuig - vanavond op de planeet Mars. Aan boord is een microchip met daarop de namen van heel wat aardbewoners, waaronder alle Boutersemse zesdejaars uit het schooljaar 2018-2019. Zij zitten intussen dus in het tweede middelbaar, maar allemaal zitten ze vanavond ongetwijfeld aan het scherm gekluisterd thuis, want de landing is via livestream te volgen. Wij spraken met enkele van hen.
 1. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg