Overal waar Elmo the happy biker verschijnt reageren jong en oud enthousiast.
Volledig scherm
PREMIUM
Overal waar Elmo the happy biker verschijnt reageren jong en oud enthousiast. © Elmo the happy biker

Wie is mysterieuze biker Elmo die heel Tienen een glimlach op het gezicht tovert? “Zelfs mijn eigen kinderen weten niet dat ik het ben”

TienenOp een naar eigen zeggen zotte zondag trok een anonieme motard er goedgemutst op uit om wat lichtheid te brengen in deze grauwe periode. Wie hem kruiste, waande zich opeens in een aflevering van Sesamstraat. Want voor sommigen betekent gek doen je motorhelm decoreren met een muts van Elmo. Eén foto op Facebook en opeens wilde heel Tienen een stukje Elmo. “Ik ben zelfs al gecontacteerd door een vzw, en iedereen komt plots met ideeën om mijn ‘actie’ te ondersteunen. Fijn, maar ik wil vooral mensen aan het lachen brengen. Ik had er eigenlijk geen bedoelingen mee.” Of hoe een ludieke, pretentieloze motorrit helemaal anders uitdraaide dan verwacht. 

 1. Hulpdiensten rukken uit voor levenloze... pop
  Tienen

  Hulpdien­sten rukken uit voor levenloze... pop

  De lokale politie kreeg woensdagochtend rond 9.35 uur een oproep voor een levenloos lichaam in een wagen die geparkeerd stond in de Gilainstraat ter hoogte van de KBC bank in Tienen. Meteen werden alle registers opengetrokken en rukten brandweer, politie en een mug-team uit. De hulpdiensten verschaften zich toegang tot de wagen van een 30-jarige man uit Tienen. Uit het nader onderzoek bleek het echter (gelukkig) niet om een levenloos persoon te gaan maar betrof het een levensechte pop. Wat deze pop in de wagen deed, is voorlopig niet geweten.
 2. Terug nieuw leven in het horecawezen aan de Kabbeekvest: maandag opent café De Veste
  Tienen

  Terug nieuw leven in het horecawe­zen aan de Kabbeek­vest: maandag opent café De Veste

  Vanaf maandag 14 juni kan je aan de Kabbeekvest in Tienen terug terecht voor een fris getapte pint. Christophe Havelaerts (43) neemt er intrek in het voormalige pand van café De Zon dat al meer dan twee jaar leeg staat. Een veelzeggend gegeven, want de hoogdagen van het caféwezen aan de Kabbeekvest liggen ruim achter ons. Met café De Veste hoopt Christophe daar verandering in te brengen. “Mijn doel is om hier een goed draaiende zaak van te maken, zodat ik kan voldoen aan de wensen van mijn klanten”, klinkt het.