Koen Van den Heuvel en Katrien Partyka op het verrassingsfeest in Puurs.
Volledig scherm
Koen Van den Heuvel en Katrien Partyka op het verrassingsfeest in Puurs. © Foto Vanessa Dekeyzer

"Weten van elkaar hoe druk het kan zijn"

TIENEN/PUURSZe zijn al een tijdje samen, maar pas op het verrassingsfeest van de burgemeester van Puurs, Koen Van den Heuvel (CD&V), werd zijn relatie met Tiens burgemeester Katrien Partyka (CD&V) officieel openbaar gemaakt. Beide politici ambiëren ook na 2018 de burgemeesterssjerp, dus samenwonen zal er in dat geval de eerste jaren niet in zitten. "Dat weten we en het is nu soms ook een hele puzzel, maar dat is zo bij veel nieuw samengestelde gezinnen", zegt het koppel.

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. HagelandStroomt zorgt voor 12% minder energieverbruik bij zes Hagelandse kmo’s
  Hageland

  Hageland­Stroomt zorgt voor 12% minder energiever­bruik bij zes Hagelandse kmo’s

  Volgens HagelandStroomt is energiebeheer voor het merendeel van de kmo’s - zelfs met de hoge energieprijzen - nog steeds geen prioriteit. Daarom diende de burgerbeweging - met focus op een duurzame energietransitie - een projectvoorstel in bij de provincie Vlaams-Brabant. Dankzij dit project kon het in 2021 en 2022 zes kmo’s in het Hageland begeleiden om hun energie efficiënter te gebruiken, hun verbruik te verminderen en hun CO2-uitstoot te reduceren. En met resultaat.
 3. Hannes Meeus (KVK Tienen) legt vinger op de wonde na nieuwe thuisnederlaag tegen Patro Eisden: “Missen creativiteit en snelheid om achterstand om te buigen”
  voetbal eerste nationale

  Hannes Meeus (KVK Tienen) legt vinger op de wonde na nieuwe thuisneder­laag tegen Patro Eisden: “Missen creativi­teit en snelheid om achter­stand om te buigen”

  KVK Tienen en zware thuisnederlagen, het begint een kwalijke gewoonte te worden. Niet dat Patro Eisden zoveel indruk maakte, althans niet in de eerste helft toen de Suikerploeg de rangen lange tijd perfect gesloten hield. Maar doelpunten net voor en net na de pauze deden de thuisploeg finaal de das om.