Er zijn weinig annulaties in de vaccinatiecentra van Tienen en Landen
Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn weinig annulaties in de vaccinatiecentra van Tienen en Landen © Kristien Bollen

Weinig tot geen annulaties in Tiense en Landense vaccinatiecentra

Tienen/LandenIn de eerstelijnszone Zuidoost Hageland komen bijna alle mensen die uitgenodigd worden voor een prik daadwerkelijk opdagen. “Vorige week hadden we al niet veel annulaties en deze week hebben we er ook maar enkelen”, zegt Ine Tombeur, voorzitter van de eerstelijnszone zuidoost Hageland.

 1. Geselecteerd als één van de meest ambitieuze gemeenten inzake ontharding en vergroening in bebouwde kom
  Boutersem

  Geselec­teerd als één van de meest ambitieuze gemeenten inzake ontharding en vergroe­ning in bebouwde kom

  De gemeente Boutersem werkte een ambitieus projectvoorstel uit voor groenblauwe dooradering in de bebouwde kom na een subsidie oproep van de Vlaamse regering. Boutersem diende als 1 van 39 gemeenten haar voorstel in en werd geselecteerd. Bovendien is Boutersem één van de zes kandidaten waarvan het project als ‘sterk’ beoordeeld is. Samen met tien andere steden en gemeenten krijgt Boutersem nu de kans haar ambitie waar te maken.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 1. Gete wordt weer opengelegd aan de Schipplaats: “Het wordt een groene oase met overhangende terrassen en speelruimte voor de kinderen”
  PREMIUM
  Tienen

  Gete wordt weer opengelegd aan de Schip­plaats: “Het wordt een groene oase met overhangen­de terrassen en speelruim­te voor de kinderen”

  De stad Tienen wil pleintje ’t Schip herinrichten en opwaarderen tot een aangename ontmoetingsplek. Hiervoor wordt de Grote Gete als vanouds opengelegd en wordt er een aangename publieke ruimte gecreëerd met houten terrassen en speelse elementen voor de kinderen zoals stapstenen door het water en een peutertuin. De geveltuintjes en beplanting creëren een groene oase midden in de stad.