De full-wrapped bus werd vrijdagochtend voorgesteld op de Grote Markt van Tienen.
Volledig scherm
PREMIUM
De full-wrapped bus werd vrijdagochtend voorgesteld op de Grote Markt van Tienen. © Steven Massart

We are Tienen ‘verpakt’ elektrische bus met portretten van lokale ondernemers

TienenOndernemerscollectief We are Tienen blijft het Tiense straatbeeld domineren, wat vanaf nu zal een elektrische bus met portretten van lokale handelaars de regio doorkruisen. Met het project wil ‘We Are Tienen’ samen met de provincie Vlaams-Brabant werk maken van handelskernversterking. De full-wrapping van de bus moet letterlijk en figuurlijk het lokale handelsaanbod nog meer in de kijker zetten. “Hiermee willen we mensen bewust maken dat het in Tienen minstens even goed is als in andere, naburige steden”, klinkt het. 

 1. Gezocht: Tiense ondernemers om handelaarscollectief We Are Tienen te vervoegen
  Tienen

  Gezocht: Tiense onderne­mers om handelaars­col­lec­tief We Are Tienen te vervoegen

  Dit voorjaar zag handelaarscollectief We Are Tienen het levenslicht. Eén van de trekkers was Tiens fotograaf Steven Massart. Niet geheel toevallig besloot Massart om tijdens de de lockdown lokale handelaars in beeld te brengen. Door de veiligheidsmaatregelen kregen ze amper visibiliteit. Vervolgens werd het resultaat gebundeld op het online platform We Are Tienen. Intussen vloeide uit deze campagne nog tal van nevenacties voort zoals een stickercampagne en een full wrapped bus met de gezichten van Tiense ondernemers op. Op vrijdag 22 oktober voorziet Steve Massart opnieuw een moment voor handelaars om zich te laten portretteren. Een plaats reserveren voor de fotoshoot kan via pix@architectuurreportage.be. Wie zonder meer We Are Tienen wil vervoegen, kan zich inschrijven via wearetienen.be/onderneming-toevoegen.
 2. Station Tienen krijgt boekenruilkast
  Tienen

  Station Tienen krijgt boekenruil­kast

  In het kader van “Leven in het station” schreef NMBS enkele maanden geleden een wedstrijd uit om verschillende van haar stations uit te rusten met een boekenruilkast. Een kleine straatbibliotheek waar iedereen gratis boeken kan achterlaten en ontlenen. In de provincie Vlaams-Brabant worden de boekenruilkasten geïnstalleerd in de stations van: Tienen, Liedekerke en Vilvoorde. Ze worden geleidelijk aan met boeken uitgerust. Met deze boekenruilkasten in de stations worden de reizigers uitgenodigd een boek te lenen, tijdens een of meerdere treinreizen. Ze kunnen er ook hun eigen boeken achterlaten om deze te delen met andere reizigers. Het winnende ontwerp van de boekenruilkast werd gemaakt door een team van derdejaarsleerlingen van de richting “industriële vormgeving” van de school Saint-Luc in Luik.