Oprichters Steven Massart en Sven Leysen van WE ARE TIENEN met één van de stickers.
Volledig scherm
PREMIUM
Oprichters Steven Massart en Sven Leysen van WE ARE TIENEN met één van de stickers. © Bollen

WE ARE TIENEN brengt Tiense handelaars onder de aandacht met stickercampagne: “Nog té veel mensen trekken naar Leuven of Sint-Truiden. Helemaal niet nodig”

TienenAfgelopen weekend verschenen er opvallende raamstickers in het Tiense straatbeeld. Op de posters prijken verschillende handelaars uit de regio met prominent in het midden het logo van handelaarsvereniging WE ARE TIENEN. De vereniging wil zo het unieke karakter en de kwaliteit van het Tiense handelsaanbod onder de aandacht brengen.

 1. De odyssee van Ken Lambeets: Neerlinter verruilen voor Nijmegen en vervolgens een boek schrijven over Franse wijnen en wielerwedstrijden
  PREMIUM
  Linter

  De odyssee van Ken Lambeets: Neerlinter verruilen voor Nijmegen en vervolgens een boek schrijven over Franse wijnen en wielerwed­strij­den

  Vorige week verscheen ‘Du pain, du vin, du vélo’ bij uitgeverij Lannoo. In de toeristische reisgids baant Ken Lambeets zich al fietsend een weg tussen cols, chardonnay en Champagne. We strikten de auteur voor een gesprek over zijn boek en waarom hij het Hageland achter zich liet. Want hoewel hij momenteel in Nijmegen woont, ligt zijn heimat in Neerlinter.
 2. Terug nieuw leven in het horecawezen aan de Kabbeekvest: Café De Veste is geopend
  Tienen

  Terug nieuw leven in het horecawe­zen aan de Kabbeek­vest: Café De Veste is geopend

  Vanaf vandaag kan je aan de Kabbeekvest in Tienen terug terecht voor een fris getapte pint. Christophe Havelaerts (43) neemt er intrek in het voormalige pand van café De Zon dat al meer dan twee jaar leegstaat. Een veelzeggend gegeven, want de hoogdagen van het caféwezen aan de Kabbeekvest liggen ruim achter ons. Met café De Veste hoopt Christophe daar verandering in te brengen. “Mijn doel is om hier een goed draaiende zaak van te maken, zodat ik kan voldoen aan de wensen van mijn klanten”, klinkt het.
 1. Werken aan Grote Markt zorgt voor tientallen ondergelopen kelders en garages : “Nooit eerder druppel water binnen gekregen, nu al tweede maal op een week. We houden ons hart vast voor vannacht”
  PREMIUM
  Tienen

  Werken aan Grote Markt zorgt voor tientallen ondergelo­pen kelders en garages : “Nooit eerder druppel water binnen gekregen, nu al tweede maal op een week. We houden ons hart vast voor vannacht”

  Hevige onweders zorgden in de nacht van donderdag op vrijdag voor modderstromen in het Hageland. Ook enkele kelders en straten liepen onder. Van het onweder de voorbije nacht leken we gespaard te zijn gebleven. De grote rampen bleven gelukkig uit. Maar niet voor de bewoners van de Leuvensestraat. Die kregen al voor de tweede maal water binnen in kelders en garages. Nooit eerder kregen daar bewoners enige waterdruppel binnen. Bizar. Maar alles wijst er op dat het te maken heeft met de werken aan de ....Grote Markt. Voor de volgende nacht voorspelt men weer hevige regenval. De inwoners houden dus hun hart alweer vast. Al zette de aannemer intussen een pomp in werking en zal brandweer de situatie van op de voet opvolgen en als het moet meteen optreden.
 2. Show cooking en een LED-scherm op het terras van Godison tijdens EK-wedstrijden
  Tienen

  Show cooking en een LED-scherm op het terras van Godison tijdens EK-wedstrij­den

  Devil time in Brasserie-Café Godison in Goetsenhoven. Uitbater Niki Goffart installeerde een heus LED-scherm op het terras en verwelkomt aanstaande zaterdag zijn klanten nog voor het eerste fluitsignaal met een luxueuze bbq. Ondertussen lopen de zaak bijna als vanouds, want vanaf de eerste strepen zon, zakt er volk af naar het terras. “Zeggen dat we goed heropend zijn, is bijna een understatement”, klinkt het.