wateroverlast bij BOM.
Volledig scherm
PREMIUM
wateroverlast bij BOM. © PGA

Vrijwilligers springen in de bres voor armoede organisatie BOM: “1/3 van het eten kunnen we weggooien”

tienenEén van de slachtoffers van de regenbom afgelopen week was armoede organisatie Bezorgd Om Mensen in Tienen, of beter, BOM. De waterstroom heeft in de Hamelendreef heel wat schade aangericht, zeker in de gebouwen van BOM. Vrijwilligers zijn deze week naarstig aan de slag gegaan om de schade op te ruimen en op te meten. De organisatie hoopt om maandag weer paraat te staan om meer dan 600 mondjes met een beperkt budget te voeden. “Jammer dat de stad geen hulp geboden heeft”, zegt verantwoordelijke Lieve Moens.

 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 2. Eerste doelpunt Yvan Yagan (KVK Tienen) volstaat niet voor puntengewin bij leider Francs Borains: “Ik onthoud vooral de vooruitgang die we geboekt hebben”
  voetbal eerste nationale

  Eerste doelpunt Yvan Yagan (KVK Tienen) volstaat niet voor puntenge­win bij leider Francs Borains: “Ik onthoud vooral de vooruit­gang die we geboekt hebben”

  Een tweede stuntzege op rij was KVK Tienen niet gegund, al verdiende het nu ook weer niet om de boot in te gaan op het veld van Francs Borains. Na een goede eerste helft zag het de leider uiteindelijk tot 2-0 uitlopen. Yagan milderde nog tot 2-1, maar in de slotminuten trapte Kempeneers een mooie kans op de gelijkmaker op de rug van een thuisverdediger.