Doordat Joris Hardiquest overleed voor de uitspraak lieten de aanklagers de burgerlijke eis vallen; dat is helemaal niet hetzelfde als een vrijspraak. Zelfs in beroep en na zijn overlijden werd de pastoor schuldig bevonden, maar het strafrecht vervalt automatisch bij overlijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Doordat Joris Hardiquest overleed voor de uitspraak lieten de aanklagers de burgerlijke eis vallen; dat is helemaal niet hetzelfde als een vrijspraak. Zelfs in beroep en na zijn overlijden werd de pastoor schuldig bevonden, maar het strafrecht vervalt automatisch bij overlijden. © Bollen

‘Vrijspraak’ van pastoor en eredeken Hardiquest in fraudezaak blijkt leugen : “Dat zus dit van daken durft schreeuwen is een groot gebrek aan respect”

Tienen/HoegaardenEerder deze maand verkondigde Godelieve Hardiquest, de zus van de overleden pastoor en eredeken Joris Hardiquest, dat haar broer na een jarenlange juridische strijd ‘over de gehele lijn was vrijgesproken’ in het fraudeschandaal. Er is echter strafrechtelijk nooit een vrijspraak geweest. Een strafklacht vervalt namelijk bij een overlijden en de aanklagers hebben de burgerlijke eis laten vallen omdat ze niet wilden dat de erfgenamen moesten opdraaien voor de feiten die Joris Hardiquest zou hebben gepleegd.

  1. Stad Leuven lanceert een stadswandeling in gebarentaal via applicatie op smartphone
    LEUVEN

    Stad Leuven lanceert een stadswande­ling in gebaren­taal via applicatie op smartphone

    Op de Internationale Dag van mensen met een handicap vandaag heeft de stad Leuven een stadswandeling in gebarentaal via de gratis Erfgoedapp gelanceerd. Deze wandeling, aangepast aan dove en slechthorende mensen, kwam er dankzij een samenwerking met Gery Gerits, zelf doof. De wandeling gaat via vijftien stops langs de (toeristische) hoogtepunten in de binnenstad. Per stop is er een filmpje in Vlaamse gebarentaal en in International Sign Language met ondertiteling in Nederlands of Engels.