Vooruit nationaal startte een procedure om het lidmaatschap van gemeenteraadslid Daniël Vanluyten (Vooruit fractie Tienen) te beëindigen, nadat hij op sociale media berichten postte die niet stroken met de principes van Vooruit.
Volledig scherm
PREMIUM
Vooruit nationaal startte een procedure om het lidmaatschap van gemeenteraadslid Daniël Vanluyten (Vooruit fractie Tienen) te beëindigen, nadat hij op sociale media berichten postte die niet stroken met de principes van Vooruit. © Bollen

Vooruit zet lidmaatschap van fractielid stop met onmiddellijke ingang na bedenkelijke reacties op sociale media

TienenVooruit fractie Tienen maakte recent bekend dat het lidmaatschap van gemeenteraadslid Daniël Vanluyten (Vooruit) met onmiddellijke ingang werd ingetrokken. De beslissing werd genomen op nationaal niveau naar aanleiding van uitspraken die Vanluyten deed op sociale media. De inhoud ervan zou allerminst stroken met de waarden en principes van de partij. In het verleden kwam Vanluyten ook al in opspraak door gelijkaardige uitlatingen waarvan de toon eerder aanleunt bij een rechts gedachtegoed. “Ze viseren me al langer en hebben nu eindelijk een stok gevonden om iemand te slagen”, reageert Vanluyten. 

 1. Kwinten Cools en Kasper Verbeylen op de afspraak tijdens hun BK in Herve
  ATLETIEK

  Kwinten Cools en Kasper Verbeylen op de afspraak tijdens hun BK in Herve

  Telkens weer slaagt DCLA erin met BK-medaillewinnaars uit te pakken. Bij de junioren haalde Kwinten Cools uit met goud in het kogelstoten en Kasper Verbeylen deed het hem na bij de beloften. Hanne Van Loock maakte het trio volledig met winst in de 1.500m van die categorie. ROBA won de 800m beloften met Liselot Smolders en zilver met Yorick Van de Kerkhove (5.000m). RC Tienen deed dat met Lise Morren (polsstok).
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.