Juliaan Vuerinckx (82) tijdens zijn proces voor de Leuvense rechtbank bijna vier jaar geleden.
Volledig scherm
Juliaan Vuerinckx (82) tijdens zijn proces voor de Leuvense rechtbank bijna vier jaar geleden. © Vertommen

Voormalig gedelegeerd bestuurder ziekenhuis moet 125.000 euro schadevergoeding betalen na gesjoemel

De 82-jarige Juliaan Vuerinckx uit Holsbeek moet een slordige 125.000 euro terugbetalen aan het Heilig Hart Ziekenhuis in Tienen, waar hij ooit mee aan het roer stond als gedelegeerd bestuurder. Zijn broer Frans bracht als voormalig directeur het ziekenhuis rond de eeuwwisseling bijna op de rand van het faillissement door grootschalig gesjoemel. Het kostenplaatje van het hele proces, in totaal goed voor meer dan 120.000 euro, is ten laste van de Belgische staat door de verjaring.

2 reacties

 • Peter Berg

  2 jaar geleden
  Verjaring is een onnozele regel. Als je alles lang genoeg kan rekken ontspring je de dans.
 • Hans Plas

  2 jaar geleden
  meer dan 120.000 euro, is ten laste van de Belgische staat door de verjaring. Dus ten laste van de belastingbetaler. Mooi gedaan van die meneertjes.
 1. Maak kennis met ‘Het Dertienmaal’, waar zo’n 200 bedevaarders herdenken dat Jezus een geheime bouwvakker was
  PREMIUM
  Hakendover/Tienen

  Maak kennis met ‘Het Dertien­maal’, waar zo’n 200 bedevaar­ders herdenken dat Jezus een geheime bouwvakker was

  Een tweehonderdtal wandelaars nam zaterdag deel aan ‘Het Dertienmaal’, een bedevaart waarbij de deelnemers dertien keer heen en terug stapten van de Kerk Van De Goddelijke Zaligmaker in Hakendover tot de kapel van Onze-Lieve-Vrouw ten Steen in Grimde. Zij die het tot een goed einde brachten, hadden tegen dan zo’n 43 kilometer in de benen. Voldoende reden om er ons licht eens op te steken en heel wat bij te leren. Wist u bijvoorbeeld dat Jezus een geheime bouwvakker was die de kerk hielp bouwen?
 2. Tiense Suikerraffinaderij betreurt laattijdige communicatie over geurhinder: “Die feiten dateren van oktober, wij namen al lang onze verantwoordelijkheid. Intussen is dat in orde”
  PREMIUM
  Tienen

  Tiense Suikerraf­fi­na­de­rij betreurt laattijdi­ge communica­tie over geurhinder: “Die feiten dateren van oktober, wij namen al lang onze verantwoor­de­lijk­heid. Intussen is dat in orde”

  Deze week stuurde de stad een bericht uit waarin ze een onderzoek vraagt naar de geurhinder van de Tiense Suikerraffinaderij. Op sociale media circuleren al langer klachten van geurhinder in de omgeving van Oplinter. Maar bij de Tiense Suikerraffinaderij is men helemaal niet opgezet met dit laattijdig persbericht. “Nu lijkt het precies alsof het om nieuwe feiten gaat. Onbegrijpelijk! Deze feiten dateren al van oktober vorig jaar. We erkennen dat dan ook maar namen wél onze verantwoordelijkheid en intussen is die problematiek volledig opgelost”, klinkt het bij de Suikerraffinaderij.
 1. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht

 2. Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen
  Play

  Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen