Peter Van Biesbroeck wil zeker verder inzetten op werkplekleren en duaal leren.
Volledig scherm
Peter Van Biesbroeck wil zeker verder inzetten op werkplekleren en duaal leren. © Vertommen

VOKA promoot duaal leren: “We moeten leerlingen en studenten zo snel mogelijk in contact brengen met de job op de vloer”

Tienen telt vandaag 1.003 werkzoekenden en er zijn een duizendtal vacatures. De perfecte match dus, zou je denken. Maar dat is niet zo. “Er is slechts veertien procent een match tussen de door bedrijven gevraagde en door werkzoekenden aangeboden competenties”, stelde Peter Van Biesbroeck, directeur van VOKA Vlaams-Brabant op de derde editie van het netwerkevent Werkplekleren.

0 reacties

  1. Alweer een 'njet' voor windturbines langs E40 : “Geen garantie voor onder meer akkeervogels”
    PREMIUM
    Tienen/Boutersem

    Alweer een 'njet' voor windturbi­nes langs E40 : “Geen garantie voor onder meer akkeervo­gels”

    Projectontwikkelaars Storm en Elicio hebben van de de Vlaamse Overheid na herhaaldelijk protest van de buurtbewoners en de gemeentebesturen geen vergunning verkregen voor de bouw van zes windturbines langs de E40 in Tienen en Boutersem. Een saga die eigenlijk al van 2014c van start ging.... Volgens de Vlaamse overheid vormen de turbines een bedreiging voor onder meer de akkervogels die er hun habitat hebben. Ook is er absoluut geen evenwicht tussen het maatschappelijk draagvlak en de rendabiliteit. De turbines mogen omwille van de nabijheid van de vliegbasis in Bevekom maar een maximale tiphoogte van 122 meter hebben, terwijl men intussen makkelijk windturbines bouwt van 180 à 200 meter... met grotere capaciteit dus.