Chiryaku Dojo Belgium te gast bij Eva' Kumtich.
Volledig scherm
Chiryaku Dojo Belgium te gast bij Eva' Kumtich. © Bollen

Voetbalsters van Eva’s Kumtich leren zich te verdedigen

Vrouwenvoetbalclub DVC Eva’s Tienen nodigde Chiryaku Dojo Belgium vzw in haar lokalen in Oorbeek om een cursus zelfverdediging aan te leren. “De vraag kwam vanuit het bestuur maar ook van de ouders, die zich bewust zijn van de steeds meer toenemende onveiligheid in onze samenleving”, zegt Filip Poffé hoofdinstructeur van Chiryaku Dojo Belgium.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Gete wordt weer opengelegd aan de Schipplaats: “Het wordt een groene oase met overhangende terrassen en speelruimte voor de kinderen”
  PREMIUM
  Tienen

  Gete wordt weer opengelegd aan de Schip­plaats: “Het wordt een groene oase met overhangen­de terrassen en speelruim­te voor de kinderen”

  De stad Tienen wil pleintje ’t Schip herinrichten en opwaarderen tot een aangename ontmoetingsplek. Hiervoor wordt de Grote Gete als vanouds opengelegd en wordt er een aangename publieke ruimte gecreëerd met houten terrassen en speelse elementen voor de kinderen zoals stapstenen door het water en een peutertuin. De geveltuintjes en beplanting creëren een groene oase midden in de stad.
 3. Zo VeloVeilig is Tienen: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Tienen

  Zo VeloVeilig is Tienen: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Tienen hebben 137 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.