Vijftig jaar muziekgeschiedenis staat op podium

GLABBEEK/TIENENIn de Roos in Glabbeek stonden gisteren de muzikanten op het podium die de laatste 50 jaar de Tiense muziekgeschiedenis mee geschreven hebben.

  1. Auto knalt tegen geparkeerde wagen en vrachtwagen en komt in gracht terecht: bestuurder slechts lichtgewond maar wel dronken

    Auto knalt tegen geparkeer­de wagen en vrachtwa­gen en komt in gracht terecht: bestuurder slechts lichtge­wond maar wel dronken

    Op de Hannuitsesteenweg gebeurde zondag rond 0.15 uur een spectaculair ongeval. Een bestuurder week van zijn rijvak af en knalde tegen een geparkeerde wagen op het tegenovergestelde rijvak. Door de klap vloog de wagen vervolgens achteruit en kwam in de gracht terecht. Als bij wonder raakte de bestuurder, een 32-jarige man uit Luik, slechts lichtgewond. De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd maar zijn trekker raakte zwaar beschadigd. De bestuurder van de wagen legde wel een positieve ademtest af.
  2. Zwakke verlichting doet bromfietser met levenslang rijverbod de das om

    Zwakke verlich­ting doet bromfiet­ser met levenslang rijverbod de das om

    Een politieploeg zag dinsdag rond 17.30 uur een bromfiets rijden op Schoonaarde in Diest. Omdat die een nogal zwak achterlicht bleek te hebben, werd de 51-jarige bestuurder uit Hoegaarden aan de kant gezet. Na controle bleek de bromfiets opgedreven te zijn. De man kon ook geen rijbewijs voorleggen. Uit nazicht bleek dat hij een levenslang rijverbod had. Zijn bromfiets werd voor onbepaalde tijd geïmmobiliseerd.