De werken op de Vesten zijn op de Bergévest aangekomen.
Volledig scherm
De werken op de Vesten zijn op de Bergévest aangekomen. © RV

Vesten worden vanaf 17 juni gedurende twee weken afgesloten voor het verkeer

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte op 23 april met de herinrichting van het laatste deel van de Tiense Vesten: de Bergévest. Tijdens de voorbije weken werd er gewerkt aan de riolering in het midden van de ringweg en ter hoogte van het kruispunt met de Kapucijnenstraat. “Vanaf 17 juni leggen we,  onder voorbehoud van de weersomstandigheden en andere onvoorziene omstandigheden, gedurende twee weken een riolering dwars onder de Vesten aan.”

  1. Zwakke verlichting doet bromfietser met levenslang rijverbod de das om

    Zwakke verlich­ting doet bromfiet­ser met levenslang rijverbod de das om

    Een politieploeg zag dinsdag rond 17.30 uur een bromfiets rijden op Schoonaarde in Diest. Omdat die een nogal zwak achterlicht bleek te hebben, werd de 51-jarige bestuurder uit Hoegaarden aan de kant gezet. Na controle bleek de bromfiets opgedreven te zijn. De man kon ook geen rijbewijs voorleggen. Uit nazicht bleek dat hij een levenslang rijverbod had. Zijn bromfiets werd voor onbepaalde tijd geïmmobiliseerd.
  2. Stijging van aantal besmettingen in Tienen op zondag 18 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Tienen op zondag 18 oktober

    In Tienen zijn er op één dag 22 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 14. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 112 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Tienen op 317 te liggen. Omdat Tienen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement