Cnuz-voorzitter Guy Dumst.
Volledig scherm
Cnuz-voorzitter Guy Dumst. © Bollen

Verwarmingssysteem Tiens appartementsblok hersteld na weekend zonder centrale verwarming

TienenDe bewoners van een appartementsblok in Tienen, in het beheer van sociaal huisvestingsmaatschappij Cnuz, zaten afgelopen weekend zonder centrale verwarming en warm water. Door een onvindbare sleutel kon de verantwoordelijke onderhoudsfirma het probleem niet verhelpen. Intussen is het verwarmingssysteem hersteld. 

 1. Dankzij Ward (72) kan serviceclub Kiwanis Tienen Hageland jaarlijks honderden nieuwe schoenen schenken aan goed doel: “Via mijn contacten kan ik soms in Frankrijk en Nederland een hele lading ophalen”
  PREMIUM
  Tienen

  Dankzij Ward (72) kan service­club Kiwanis Tienen Hageland jaarlijks honderden nieuwe schoenen schenken aan goed doel: “Via mijn contacten kan ik soms in Frankrijk en Nederland een hele lading ophalen”

  Afgelopen week schonk Ward Ottenburgh, voorzitter bij Kiwanis Tienen Hageland, een zoveelste ladingen schoenen aan de Tiense vereniging Bezorgd Om Mensen (B.O.M). Medewerkers van de liefdadigheidsinstelling kunnen haast de tel niet meer bijhouden, maar dat zal hun een zorg wezen. Ward heeft een achtergrond in de schoenenbranche en geeft op deze manier zijn passie een tweede leven. Wij wilden weten hoe één 70-plusser het voor elkaar krijgt om meer schenkingen te doen dan een hoop groothandelaars in schoenen samen. “Schoenen kopen vinden wij vanzelfsprekend, maar voor mensen met een beperkt inkomen is het vaak onbetaalbaar.”
 2. Geraamde schade na noodweer zomer 2020 loopt op tot meer dan 3.000.000 euro
  Tienen

  Geraamde schade na noodweer zomer 2020 loopt op tot meer dan 3.000.000 euro

  Afgelopen zomer bevond Tienen zich in het oog van een korte maar hevige storm. Uit cijfers blijkt nu dat Tienen grote materiële schade leed in dit uitzonderlijke weer. Tientallen straten stonden onder water en woningen liepen schade door de uitzonderlijke regenval waarbij naar schatting tot 54 liter per vierkante meter op korte tijd uit de hemel viel samen met hevige hagel en rukwinden. Intussen is de schade geraamd op een duizelingwekkend bedrag.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt
  Play
  dieren

  Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt