De Sint-Laurentiusstraat wordt tussen het kruispunt met de Hannuitsesteenweg en de Konijnenbergstraat afgesloten.
Volledig scherm
De Sint-Laurentiusstraat wordt tussen het kruispunt met de Hannuitsesteenweg en de Konijnenbergstraat afgesloten. © Bollen

Verkeersmaatregelen voor wielerwedstrijd Ronde van Vlaams-Brabant

TienenOp donderdag 29 juli rijdt de wielerwedstrijd ‘de Ronde van Vlaams-Brabant’ door Goetsenhoven en Hakendover. Er gelden enkele verkeersmaatregelen.

 1. Overlijden in appartementsblok Breughelhof vastgesteld na geurhinder
  Tienen

  Overlijden in apparte­ments­blok Breughel­hof vastge­steld na geurhinder

  Afgelopen weekend kwam zowel politie als brandweer ter plaatse aan residentie Breugelhof, een appartementscomplex aan de Kabbeekvest in Tienen, nadat er melding werd gemaakt van een sterke geurhinder. Eenmaal ter plaatse stelde de politiedienst het overlijden vast van één van de huurders. De geurhinder was afkomstig uit diens appartement. Aanvankelijk werd gedacht dat het slachtoffer in verdachte omstandigheden was omgekomen, maar het parket van Leuven weerlegt dat en bevestigt dat het hier niet om een strafrechtelijke zaak gaat. Verdere informatie over de omstandigheden waarin de persoon overleed of andere gegevens werden niet vrijgegeven.
 2. Plannen voor heraanleg Sint-Genovevaplein in Oplinter botsen op weerstand van lokale handelaars: “Zo goed als alle parkeerplaatsen verdwijnen. En dus ook onze klanten”
  PREMIUM
  Tienen

  Plannen voor heraanleg Sint-Genovevap­lein in Oplinter botsen op weerstand van lokale handelaars: “Zo goed als alle parkeer­plaat­sen verdwijnen. En dus ook onze klanten”

  In het voorjaar van 2022 voorziet Tienen uitgebreide nutswerken in deelgemeente Oplinter. In samenwerking met Aquafin en Fluvius zal onder meer het Sint-Genovevaplein worden heraangelegd. De huidige plannen dragen echter niet ieders goedkeuring weg. Vooral de lokale handelaars vrezen de dupe te worden. Vooral omdat meer dan de helft van de parkeerplaatsen zou verdwijnen. Ronny Puyneers heeft een handelspand nabij het dorpsplein en vreest dat de lokale economie zal instorten.
 3. We are Tienen ‘verpakt’ elektrische bus met portretten van lokale ondernemers
  PREMIUM
  Tienen

  We are Tienen ‘verpakt’ elektri­sche bus met portretten van lokale onderne­mers

  Ondernemerscollectief We are Tienen blijft het Tiense straatbeeld domineren, wat vanaf nu zal een elektrische bus met portretten van lokale handelaars de regio doorkruisen. Met het project wil ‘We Are Tienen’ samen met de provincie Vlaams-Brabant werk maken van handelskernversterking. De full-wrapping van de bus moet letterlijk en figuurlijk het lokale handelsaanbod nog meer in de kijker zetten. “Hiermee willen we mensen bewust maken dat het in Tienen minstens even goed is als in andere, naburige steden”, klinkt het.