De politie van zone Getevallei konden in de ochtend een man onderscheppen op het perron van het station van Tienen die aan het signalement van de inbreker voldeed.
Volledig scherm
De politie van zone Getevallei konden in de ochtend een man onderscheppen op het perron van het station van Tienen die aan het signalement van de inbreker voldeed. © Bollen

Verdachte van inbraak in apotheek aangehouden

De politie heeft een man opgepakt die verdacht wordt van een inbraak in de apotheek in de Vierde Lansierslaan in Tienen.

 1. “We bedanken veel te weinig, zeker in deze moeilijke tijden” : Jan Schevenels van The Chef schenkt heel de maand december gratis ‘Dank-u-schotels’ uit die hij bovendien aan huis levert
  PREMIUM
  Hoegaarden

  “We bedanken veel te weinig, zeker in deze moeilijke tijden” : Jan Schevenels van The Chef schenkt heel de maand december gratis ‘Dank-u-scho­tels’ uit die hij bovendien aan huis levert

  Jan Schevenels (41) van traiteur The Chef uit Hoegaarden is nog maar een jaar aan de slag met zijn takeaway formule waarbij thuislevering eveneens mogelijk is. Sinds kort lanceerde hij ook dagschotel, onder dag-schotel.be. Tijdens de hele maand december schenkt Jan aan iedere klant een gratis dank-u-schotel. Die kan de klant naar een persoon keuze laten leveren. “Iedereen van ons heeft het intussen wel heel zwaar, de coronacrisis, de lockdown....het weegt op iedereen. Tijd dus dat we een glimlach proberen te toveren op mensen hun gezicht” zegt Jan.
 2. 69 Illegaal gevangen zangvogels in beslag genomen: “Najaar is ‘topseizoen’ voor malafide vogelvangers”
  Landen

  69 Illegaal gevangen zangvogels in beslag genomen: “Najaar is ‘topseizoen’ voor malafide vogelvan­gers”

  Een onderzoek van de Natuurinspectie (Agentschap Natuur en Bos) heeft tot de inbeslagname geleid van 69 illegaal gevangen zangvogels in Attenhoven (Landen) in Vlaams-Brabant. Kneus, geelgorzen, groenlingen, putters, vinken en kepen, bramsijzen,... allemaal Europees beschermde vogels die, samen met vogelvangersmateriaal, werden aangetroffen in de tuin van de verdachte. Het was bij aanvang al duidelijk dat er gefraudeerd was met de vogels.
 1. Uitgeputte zwaan maakt landing op terras in centrum van stad
  Tienen

  Uitgeputte zwaan maakt landing op terras in centrum van stad

  Deze week kreeg Animal Rescue Service VZW een ongerust telefoontje uit Tienen van een mevrouw die plots een zwaan op haar terras had zitten. “Aangezien het een volkstuin was had de zwaan helaas niet genoeg ruimte om weer de lucht in te gaan en zijn we dus het dier moeten gaan ophalen. De zwaan was vermoedelijk oververmoeid waardoor ze dringend moest landen. We hebben haar kunnen vangen en brachten haar voor alle zekerheid naar het Natuurhulpcentrum, waar ze op krachten kon komen. Het komt wat raar over op de beelden, maar we hebben het diertje in een speciale zwanenzak gestoken. Die is speciaal gemaakt en een veilige manier om dergelijk groot dier te vervoeren. Intussen hebben we vernomen dat de zwaan het goed stelt en weer is vrijgelaten in de natuur.”
 2. Poetsvrouw Saskia Cruits (41) in RZ Tienen: “Patiënten zijn dankbaar dat je hun kamer schoonmaakt. En dat babbeltje erbij doet zichtbaar wonderen”
  PREMIUM
  Tienen

  Poetsvrouw Saskia Cruits (41) in RZ Tienen: “Patiënten zijn dankbaar dat je hun kamer schoon­maakt. En dat babbeltje erbij doet zichtbaar wonderen”

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met covidpatiënten, élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verplegers, ondersteunend personeel en patiënten.
 3. ASSISEN. Openbaar aanklager tegen vader Alinda Van der Cruysen: “Haar versie wordt ongeloofwaardiger met de dag”

  ASSISEN. Openbaar aanklager tegen vader Alinda Van der Cruysen: “Haar versie wordt ongeloof­waar­di­ger met de dag”

  In het Leuvense assisenhof staat de 47-jarige Alinda Van der Cruysen deze week terecht voor de gruwelijke dubbele moord op twee bejaarde familieleden, 29 jaar geleden in Tienen. De Antwerpse was toen 18 jaar. “Een barbaarse marteling”, omschrijft de wetsarts de lijdensweg van Jules Bogaerts (81) en Jeannette Jacobs (78). Het was pas vier jaar geleden dat Van der Cruysen door nieuw DNA-onderzoek gelinkt kon worden aan de feiten. Het gerecht ging altijd uit van twee daders, maar een tweede verdachte werd nooit gevonden.
 1. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’

 2. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit