Een prachtig archiefbeeld van wensballonnen in Watou. Al moet je er op oudejaarsnacht niet aan denken.
Volledig scherm
Een prachtig archiefbeeld van wensballonnen in Watou. Al moet je er op oudejaarsnacht niet aan denken. © Foto Depestele

Verbod op vuurwerk en wensballonnen

TienenMet de feestdagen in het vooruitzicht, wil de stad Tienen het algemeen verbod op particulier vuurwerk onder de aandacht brengen. Ook het oplaten van wensballonnen is niet toegelaten.

 1. Buurtcomité ‘De Moerasvrienden’ is tegen plannen nieuwe bushalte in de Danebroekstraat: “Bus zou bergaf gaan, recht naar een school”
  PREMIUM

  Buurtco­mité ‘De Moeras­vrien­den’ is tegen plannen nieuwe bushalte in de Danebroeks­traat: “Bus zou bergaf gaan, recht naar een school”

  Het buurtcomité ‘De Moerasvrienden’ uit de Broekstraat, Danebroekstraat en Rijschoolstraat, voerde afgelopen zondag een gezamenlijke actie. De aanleiding? De plannen voor de nieuwe bushalte in de Danebroekstraat. Dit zou een nieuwe centrumhalte worden voor bediening van de Grote Markt. “Dat men voor dergelijke plannen die een directe en belangrijke impact hebben op de leefbaarheid van een buurt, op geen enkele manier de buurtbewoners informeert of overleg voorziet, dat is onbegrijpelijk.”
  Tienen
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Psychiatrisch verzorgingstehuis bouwt nieuwe campus in Lubbeek: “Evolutie naar genormaliseerd wonen dat herstelgericht werkt”

  Psychia­trisch verzor­gings­te­huis bouwt nieuwe campus in Lubbeek: “Evolutie naar genormali­seerd wonen dat herstelge­richt werkt”

  De bewoners van het psychiatrisch verzorgingstehuis (PVT) krijgen een nieuwe thuis in het centrum van Lubbeek. Daar zullen ze vanaf eind 2025 leven in nauwe verbondenheid met het dorp wanneer ze hun intrek nemen in een duurzame woongelegenheid, gebouwd volgens de nieuwste inzichten. “Knap hoe het ontwerp ervoor zorgt dat bewoners en buurtbewoners samen deel uitmaken van één sociaal weefsel”, vertelt burgemeester Theo Francken (N-VA).
  Lubbeek
 4. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.