De mobiele camera’s staan de komende maanden verspreid in Heldenland.
Volledig scherm
PREMIUM
De mobiele camera’s staan de komende maanden verspreid in Heldenland. © Bollen

Veiligheidscamera’s in Heldenland zaaien verdeeldheid in politiek landschap: “Ze zijn een doekje voor het bloeden”

TienenSinds deze week hangen er opnieuw mobiele camera’s in Heldenland. Vooruit, fractie Tienen, vindt het echter niet meer dan een doekje tegen het bloeden. Ze hekelen het gebrek aan evolutie in het pilootproject. Op de meest recente gemeenteraad wierpen ze de vraag op of er in de voorbije jaren wel voldoende stappen zijn genomen op gebied van veiligheid. Burgemeester Katrien Partyka (CD&V) is allerminst opgezet met de bedenkingen. “Kijk ook eens naar wat we de voorbije jaren al hebben verwezenlijkt”, zegt Partyka. De buurtbewoners zien het alvast zitten als de camera’s er constant zouden hangen.

 1. Werken aan Grote Markt zorgt voor tientallen ondergelopen kelders en garages : “Nooit eerder druppel water binnen gekregen, nu al tweede maal op een week. We houden ons hart vast voor vannacht”
  PREMIUM
  Tienen

  Werken aan Grote Markt zorgt voor tientallen ondergelo­pen kelders en garages : “Nooit eerder druppel water binnen gekregen, nu al tweede maal op een week. We houden ons hart vast voor vannacht”

  Hevige onweders zorgden in de nacht van donderdag op vrijdag voor modderstromen in het Hageland. Ook enkele kelders en straten liepen onder. Van het onweder de voorbije nacht leken we gespaard te zijn gebleven. De grote rampen bleven gelukkig uit. Maar niet voor de bewoners van de Leuvensestraat. Die kregen al voor de tweede maal water binnen in kelders en garages. Nooit eerder kregen daar bewoners enige waterdruppel binnen. Bizar. Maar alles wijst er op dat het te maken heeft met de werken aan de ....Grote Markt. Voor de volgende nacht voorspelt men weer hevige regenval. De inwoners houden dus hun hart alweer vast. Al zette de aannemer intussen een pomp in werking en zal brandweer de situatie van op de voet opvolgen en als het moet meteen optreden.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 1. Affiche Factory of Sweetness bijna compleet
  Tienen

  Affiche Factory of Sweetness bijna compleet

  De afgelopen weken raakte het zaterdag- en zondagprogramma bekend voor Factory of Sweetness en nu weten we ook welke artiesten het festival op vrijdag openen. De organisatie koos voor twee iconen uit de Belgische electro-rockscene: Compact Disk Dummies en GOOSE. Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average. zal de after party voor zijn rekening nemen. Met een nieuwe portie namen is de affiche van Factory of Sweetness ei zo na compleet. Daarnaast liet de organisatie weten dat er binnenkort nog twee nieuwe namen zullen volgen. Het festival zal doorgaan in het T-Center van de Tiense Suikerraffinaderij tijdens het eerste weekend van september.
 2. DJ Voltage voorziet muzikale ontvangst aan vaccinatiecentrum Tienen: “Er hoort een positieve soundtrack bij de weg naar de vrijheid”
  PREMIUM
  Tienen

  DJ Voltage voorziet muzikale ontvangst aan vaccinatie­cen­trum Tienen: “Er hoort een positieve soundtrack bij de weg naar de vrijheid”

  Vanaf vandaag krijgen bezoekers in het vaccinatiecentrum van Tienen niet enkel hun vaccin, maar ook een streep live-muziek. Elke vrijdag geeft de stad Tienen DJ’s uit de streek een podium aan de Goossensvest. DJ Voltage - alias Tibeau Reynaerts (23) - beet vrijdagnamiddag de muzikale spits af. “Dit moet de uniekste locatie zijn waar ik al mocht draaien”, vertelt hij.