De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen.
Volledig scherm
De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen. © Bollen

Vandalen beschadigen paardenweide

TienenAan de Tiensebaan in Goetsenhoven bij Tienen stelde men maandag vast dat vandalen de afsluiting van een paardenweide beschadigd hadden.

 1. Storm en Elicio plannen nóg een nieuw windpark langs E40
  PREMIUM
  Tienen/Boutersem

  Storm en Elicio plannen nóg een nieuw windpark langs E40

  Een eerste ontwerp om windmolens langs de E40 te plaatsen kreeg geen groen licht van Vlaanderen, maar projectontwikkelaars Storm en Elicio zijn nu gestart met de ontwikkeling van een nieuw project op het grondgebied van Boutersem en Tienen. Dit project zal bestaan uit zes windturbines met een tiphoogte van maximum 122 meter en een rotordiameter van maximum 103 meter. De vergunningsaanvraag voor dit project, met de naam Windpark E40 Boutersem-Tienen, werd ingediend en een openbaar onderzoek zal worden georganiseerd van 21 januari 2022 tot en met 19 februari 2022.
 2. Prinses Delphine was afgelopen maanden vaak in het Hageland voor opnames documentaire: “En toch heeft bijna niemand haar opgemerkt”
  PREMIUM
  Hoegaarden/Tienen

  Prinses Delphine was afgelopen maanden vaak in het Hageland voor opnames documentai­re: “En toch heeft bijna niemand haar opgemerkt”

  Vanaf woensdag start de driedelige documentaire ‘Delphine, mijn verhaal’ op tv-zender één over prinses Delphine van Saksen-Coburg. Een deel van de opnames gebeurde in Tienen en Hoegaarden, waar de maker van de documentaire Chris Michel woont. Ook de prinses zelf was daarbij soms aanwezig, maar bijna niemand heeft daar iets van gemerkt.
 1. Minister Zuhal Demir onthult de nieuwe slimme inzamelunits van Bebat

  Minister Zuhal Demir onthult de nieuwe slimme inzamel­units van Bebat

  Vlaams minister van Omgeving, Zuhal Demir, bracht vandaag een plaatsbezoek aan Bebat om het startschot te geven van de nieuwe inzamelunits bij de 24.000 inzamelpunten van Bebat. De vernieuwde inzamelstrategie en innovaties moeten ervoor zorgen dat ons land koploper blijft in de inzameling en recyclage van batterijen. Omdat de batterijmarkt steeds complexer wordt door de veelheid aan toepassingen met batterijen die steeds groter en krachtiger worden, zoals allerlei e-mobility toepassingen, past Bebat momenteel haar inzamelstrategie aan.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.