De verschillende partners ondertekenden vandaag het charter.
Volledig scherm
PREMIUM
De verschillende partners ondertekenden vandaag het charter. © Bollen

Van suikerbiet naar drinkwater: Tiense Suiker en De Watergroep pakken met “De Tiense Watervelden” op voormalig militair vliegplein de waterschaarste aan

TienenDe industrie en de overheid slaan de handen in elkaar om water, afkomstig van het suikerproductieproces, te hergebruiken. Het toekomstige waterproductiecentrum, De Tiense Watervelden, dat tevens een energiepark en recreatiepark zal omvatten, wordt ingebed op het militair domein van Goetsenhoven. Het officiële startschot werd op maandag 11 april gegeven, met de ondertekening van een charter met specifieke doelstellingen door Vlaams Minister van Omgeving Zuhal Demir en de betrokken partners : de Tiense Suikerraffinaderij, De Watergroep, de Vlaamse Overheid, de provincie Vlaams-Brabant, de stad Tienen, Voka, Fevia Vlaanderen en de Boerenbond.

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Drie maanden rijverbod voor jonge lijnchauffeur die voorrang negeerde en Christine (42) doodreed: “Dit ongeluk had vermeden kunnen worden”
  PREMIUM
  KORTENBERG

  Drie maanden rijverbod voor jonge lijnchauf­feur die voorrang negeerde en Christine (42) doodreed: “Dit ongeluk had vermeden kunnen worden”

  Christine Van Gelder (42), was vorig jaar net met de fiets naar haar werk vertrokken in Erps-Kwerps, toen een lijnchauffeur (25) geen voorrang verleende en haar aanreed. De vrouw overleed kort nadien. Chauffeur J.W. kreeg donderdag drie maanden rijverbod, drie maanden cel met uitstel en een boete van 1.600 euro opgelegd. J.W. moet ook opnieuw slagen voor vier proeven om zijn rijbewijs terug te krijgen. Eén passagier op de bus zag alles gebeuren.