De stad waarschuwt haar inwoners voor valse uitnodigingsmails voor de boostervaccinatie.
Volledig scherm
De stad waarschuwt haar inwoners voor valse uitnodigingsmails voor de boostervaccinatie. © Stad Tienen

Valse e-mails vaccinatie in omloop

TienenDe stad Tienen waarschuwt haar inwoners voor valse e-mails voor her corona-vaccin. Er circuleren momenteel valse uitnodigingsmails voor de boostervaccinatie. Maar hoe kan je zo’n e-mail herkennen?

 1. PFAS-alarm rond brandweerkazerne, gemeente roept op: “Eet geen eieren of groenten van eigen kweek”
  PREMIUM
  Tienen

  PFAS-alarm rond brandweer­ka­zer­ne, gemeente roept op: “Eet geen eieren of groenten van eigen kweek”

  De stad Tienen vraagt de omwonenden in een straal van 100 meter rondom de brandweerkazerne om een aantal voorzorgsmaatregelen na te leven. Onderzoek van OVAM in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid toont aan dat er op deze locatie bodemverontreiniging is na het gebruik van PFAS-houdend blusschuim. De mensen die in dit gebied wonen, ontvangen een brief in de bus met meer uitleg en de maatregelen die ze best in acht nemen. Het stadsbestuur organiseert ook een infovergadering.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.