Iedereen ouder dan 18 kan vrijdag in het vaccinatiecentrum terecht voor een prik.
Volledig scherm
PREMIUM
Iedereen ouder dan 18 kan vrijdag in het vaccinatiecentrum terecht voor een prik. © Bollen

Vaccinatiecentrum prikt morgen en volgende week zonder afspraak: “Alles op alles om groepsimmuniteit én herwonnen vrijheid te bereiken”

Tienen/Boutersem/Hoegaarden/Glabbeek.KortenakenDe trein in het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen dendert voort. Hoewel intussen al meer dan 90 procent van de meerderjarige bevolking een eerste prik heeft gekregen en iets meer dan 60 procent een tweede, zet het centrum nu werkelijk alles op alles. Iedereen ouder dan 18 die om welke reden dan ook de boot gemist heeft, twijfelde of weigerde, kan er op vrijdag 23 juli en op donderdag 29 juli terecht voor één prik van het J&J vaccin. “Die paar procentjes extra kunnen nog een verschil maken”, zegt Stefan Martens, coördinator van het vaccinatiecentrum.

  1. Laatste ‘kotmeneer’ van Leuven verwelkomt studenten voor 36ste keer: “Als het met hun lief uit is, weet ik het als eerste... Ik heb biechtgeheim”
    PREMIUM
    Leuven

    Laatste ‘kotmeneer’ van Leuven verwelkomt studenten voor 36ste keer: “Als het met hun lief uit is, weet ik het als eerste... Ik heb biechtge­heim”

    ‘The kotfather’ noemen studenten hem liefkozend. En toch: terwijl de ‘jeugd van tegenwoordig’ het liefst van al een eigen toilet, kookgelegenheid en regendouche heeft, biedt Patrick Peeters (65) niets van dat alles. Wél staat hij sinds 1986 voor huiselijkheid, sociaal contact, en een vertrouwelijke babbel van tijd tot tijd. Ontmoet de laatste ‘kotmeneer’ van Leuven. “Het feit dat er nu journalisten aan de deur staan, is een teken aan de wand.”