Iedereen ouder dan 18 kan vrijdag in het vaccinatiecentrum terecht voor een prik.
Volledig scherm
PREMIUM
Iedereen ouder dan 18 kan vrijdag in het vaccinatiecentrum terecht voor een prik. © Bollen

Vaccinatiecentrum prikt morgen en volgende week zonder afspraak: “Alles op alles om groepsimmuniteit én herwonnen vrijheid te bereiken”

Tienen/Boutersem/Hoegaarden/Glabbeek.KortenakenDe trein in het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen dendert voort. Hoewel intussen al meer dan 90 procent van de meerderjarige bevolking een eerste prik heeft gekregen en iets meer dan 60 procent een tweede, zet het centrum nu werkelijk alles op alles. Iedereen ouder dan 18 die om welke reden dan ook de boot gemist heeft, twijfelde of weigerde, kan er op vrijdag 23 juli en op donderdag 29 juli terecht voor één prik van het J&J vaccin. “Die paar procentjes extra kunnen nog een verschil maken”, zegt Stefan Martens, coördinator van het vaccinatiecentrum.

 1. Nick Spaenhoven haalt samen met KVK Tienen 0-2-achterstand op tegen Olympic Charleroi: “Zelfs winninggoal zat er nog in”
  voetbal eerste nationale

  Nick Spaenhoven haalt samen met KVK Tienen 0-2-achter­stand op tegen Olympic Charleroi: “Zelfs winning­goal zat er nog in”

  Geen eerste thuiszege voor KVK Tienen zaterdagavond, maar als troostprijs kwamen de Suikerjongens sowieso als mentale overwinnaar uit de pittige confrontatie met Olympic Charleroi. Want op dit niveau gebeurt het niet iedere week dat je van een 0-2-achterstand terugkomt. Dat laatste voltrok zich in een bijwijlen zinderende tweede periode, waarin KVK eindelijk zijn ware gelaat toonde.
 2. Liggen de taxistandplaatsen op de vernieuwde Grote Markt wel strategisch?
  Tienen

  Liggen de taxistand­plaat­sen op de vernieuwde Grote Markt wel strate­gisch?

  Eenmaal de werken aan de Grote Markt in Tienen zijn voltooid, maken ook de taxichauffeurs er opnieuw hun opwachting. Op de vernieuwde markt zijn er momenteel twee taxistandplaatsen. Over de exacte locatie heerst er dezer dagen wat verwarring. Sommige taxichauffeurs vrezen dat ze geen doorgang zullen hebben tot op de Grote Markt, terwijl Tiens burgemeester Katrien Partyka (CD&V) meent dat de nieuwe standplaatsen niet beter kunnen liggen.