Het UNIZO-bestuur van Tienen rekent in die zin op een snelle en efficiënte invulling van de vrijgekomen plaats.
Volledig scherm
Het UNIZO-bestuur van Tienen rekent in die zin op een snelle en efficiënte invulling van de vrijgekomen plaats. © RV

UNIZO-bestuur van Tienen rekent in die zin op een snelle en efficiënte invulling van de vrijgekomen plaats citymanager

TienenUNIZO Tienen, met ongeveer 200 leden, is zoals steeds bekommerd om haar lokale ondernemers. “We betreuren dan ook de actuele ontwikkelingen op vlak van citymanagement. Tienen is een mooie, ondernemende stad en haar ondernemers verdienen een centraal aanspreekpunt.”

 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 3. Bewoners van sociale woonblok krijgen plots eindafrekeningen tot 2.500 euro: “Er wordt niets gedaan om die mensen de nodige ondersteuning te geven”
  PREMIUM
  Tienen

  Bewoners van sociale woonblok krijgen plots eindafreke­nin­gen tot 2.500 euro: “Er wordt niets gedaan om die mensen de nodige ondersteu­ning te geven”

  Bewoners van het sociale appartementsblok in de Drie Molenstraat in Tienen hebben extreem hoge afrekeningen van hun gasverbruik ontvangen. Sommige huurders kregen plots rekeningen waarbij ze 2.500 euro moesten opleggen, een veelvoud van het pensioenbedrag waar sommigen onder hen mee moeten rondkomen. Onbetaalbaar voor het merendeel, en voor velen een waar financieel drama dat veel slapeloze nachten met zich meebrengt. De politieke discussies over wie verantwoordelijk is, lopen hoog op.