Onder meer Café Kennedy kreeg toestemming om een terras te plaats op de Potstraat.
Volledig scherm
Onder meer Café Kennedy kreeg toestemming om een terras te plaats op de Potstraat. © Bollen

Uitbreiding terrassen Potstraat in Bost

 1. Verkeerssituatie in Kloosterstraat gewijzigd
  Hoegaarden

  Verkeerssi­tu­a­tie in Klooster­straat gewijzigd

  In het eerste stuk van de Kloosterstraat is tweerichtingsverkeer ingevoerd. Daardoor kunnen ouders die na het afzetten van hun kinderen richting Tienen moeten, via de Kloosterstraat opnieuw wegrijden. Dat moet de drukte verderop in de Vroentestraat en op Klein Overlaar verminderen. Inrijden kan via de Kloosterstraat. Er is een ‘zoenstrook’ voor afzetten en ophalen voorzien. In ‘de lus’ in de Kloosterstraat is voldoende parkeergelegenheid en wegrijden kan ofwel via de Vroentestraat ofwel via ‘de lus’ in de Kloosterstraat, opnieuw richting Klein Overlaar.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 3. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 1. Beetje cannabis kost dertiger drie maanden cel
  LEUVEN/TIENEN

  Beetje cannabis kost dertiger drie maanden cel

  Een kruimeltje cannabis kost een 32-jarige man uit Tienen drie maanden cel en 8.000 euro, grotendeels met uitstel. Wagner D. werd op 19 oktober 2019 betrapt in het Sint-Donatuspark in Leuven met 0,15 gram cannabis. Op dat moment waren er kinderen van een jeugdbeweging in het park aan het spelen. D. kwam niet opdagen voor zijn verhoor en negeerde ook een minnelijke schikking. Dat komt hem nu op drie maanden effectieve celstraf te staan en 8.000 euro boete, die is slechts voor 200 euro effectief.