Foto Bollen
Volledig scherm
© Foto Bollen

Tokai Optecs ontwikkelt dunste brilglazen ter wereld

TIENENBrillenglazenfabrikant Tokai Optecs nv uit Tienen heeft een nieuwe software ontwikkeld om nog dunnere brilglazen te produceren. Dat is meteen een wereldprimeur. Deze software werd bovendien in het bedrijf aan de Grijpen ontwikkeld en zal dus in België gepatenteerd worden. "Dit zorgt er eveneens voor dat een deel van de productie terug zal keren naar België", zegt Kurt Leuridan, ceo van Tokai Optecs nv.

 1. RESTOTIP. Heidi's Strijkhuisje # Met De Kleine Honger: Verse dagelijkse kost, aan een schappelijke prijs
  PREMIUM
  Tienen

  RESTOTIP. Heidi's Strijkhuis­je # Met De Kleine Honger: Verse dagelijkse kost, aan een schappelij­ke prijs

  In een doodgewone woning in de Meerstraat in Goetsenhoven bij Tienen kan je (bijna) iedere dag terecht voor afhaalgerechten. Dagelijkse kost tegen een schappelijke prijs. Balletjes in tomatensaus, lasagne, witloof in hespenrolletjes en kaassaus... noem maar op. Maar evenzeer staat er een vispannetje met puree of vegetarische gerechten op het menu. Via haar Facebookpagina kunnen geïnteresseerden suggesties voorstellen. Als er voldoende interesse hiervoor is, gaat Heidi op zoek naar dagverse ingrediënten en kruipt ze achter haar fornuis.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 3. Deze mensen bellen de hele dag resultaten van coronatests door: “Bij een ‘positief’ telefoontje gaan we na of we meer kunnen helpen, van psychologische steun tot boodschappen brengen”
  PREMIUM
  Tienen

  Deze mensen bellen de hele dag resultaten van corona­tests door: “Bij een ‘positief’ telefoon­tje gaan we na of we meer kunnen helpen, van psychologi­sche steun tot boodschap­pen brengen”

  Het labo van het RZ H.Hart ziekenhuis in Tienen ‘verzuipt’, net als het testcenter, in de Covid-tests. Naast de analyse van alle stalen, moesten de laboranten er ook nog tal van telefoons verwerken met vragen van mensen. Het ziekenhuis zocht én vond daarop medewerkers en vrijwilligers om het resultaat meteen door te bellen naar de patiënt. Ze maken zo niet alleen het werk van de laboranten lichter, maar ook naar de eventuele patiënt toe doen ze er een onbaatzuchtig schepje bovenop.