Een ijspiste komt er dit jaar dus niet, toch wil de stad wat zorgen voor wintermagie.
Volledig scherm
Een ijspiste komt er dit jaar dus niet, toch wil de stad wat zorgen voor wintermagie. © Bollen

Toch geen ijspiste maar stad zorgt voor klein vleugje Wintermagie

TienenDe stad Tienen zorgt in deze - letterlijk en figuurlijk - donkere dagen toch voor een vleugje wintermagie. Vanaf zaterdag 12 december zal het stadscentrum er feeëriek bijliggen met sfeervolle verlichting, mooi aangeklede kersteilandjes en winterse raamtekeningen in de winkeletalages. De stadsbeiaardier laat zijn sfeervolle klanken over de stad neerdalen. Een schaatspiste zal er dit jaar niet zijn, maar voor de kinderen wordt er wel een leuk parcours met luisterverhalen uitgestippeld.

 1. Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met geriater Eline Van Hove (33): “Patiënten nu vroeger naar hun vertrouwde omgeving laten gaan is niet altijd beste oplossing”
  PREMIUM
  Tienen

  Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met geriater Eline Van Hove (33): “Patiënten nu vroeger naar hun vertrouwde omgeving laten gaan is niet altijd beste oplossing”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met coronapatiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 2. Tiense Suikerraffinaderij wil puntjes op de i zetten: “Stop met ons lastig te vallen over de ‘gevaarlijke geurhinder’, die komt niét van ons”
  PREMIUM
  Tienen

  Tiense Suikerraf­fi­na­de­rij wil puntjes op de i zetten: “Stop met ons lastig te vallen over de ‘gevaarlij­ke geurhinder’, die komt niét van ons”

  De Tiense Suikerraffinaderij heeft eind vorige maand een pv gekregen van het Vlaams departement Omgeving. Leden van de actiegroep Tienen Stinkt hadden immers klacht ingediend voor geurhinder. De Tiense Suikerraffinaderij geeft toe dat haar bezinkingsvijvers inderdaad de oorzaak waren en neemt dan ook alle verantwoordelijkheid op zich. Daarmee is de kous echter niet af, want in de buurt van de fabriek zijn nog andere bronnen van geurhinder, die niét van de raffinaderij zijn. Op sociale media blijven echter venijnige berichten aan het adres van de suikerproducent circuleren, sommigen zijn zelfs rechtstreeks aan arbeiders gericht. De Tiense Suikerraffinaderij wil nu de puntjes op de i zetten.
 1. 69 Illegaal gevangen zangvogels in beslag genomen: “Najaar is ‘topseizoen’ voor malafide vogelvangers”
  Landen

  69 Illegaal gevangen zangvogels in beslag genomen: “Najaar is ‘topseizoen’ voor malafide vogelvan­gers”

  Een onderzoek van de Natuurinspectie (Agentschap Natuur en Bos) heeft tot de inbeslagname geleid van 69 illegaal gevangen zangvogels in Attenhoven (Landen) in Vlaams-Brabant. Kneus, geelgorzen, groenlingen, putters, vinken en kepen, bramsijzen,... allemaal Europees beschermde vogels die, samen met vogelvangersmateriaal, werden aangetroffen in de tuin van de verdachte. Het was bij aanvang al duidelijk dat er gefraudeerd was met de vogels.
 1. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit

 2. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel