Buurtbewoners wijzen met beschuldigende vinger naar de bezinkingsvijvers.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners wijzen met beschuldigende vinger naar de bezinkingsvijvers. © Bollen

Tiense Suikerraffinaderij wil puntjes op de i zetten: “Stop met ons lastig te vallen over de ‘gevaarlijke geurhinder’, die komt niét van ons”

TienenDe Tiense Suikerraffinaderij heeft eind vorige maand een pv gekregen van het Vlaams departement Omgeving.  Leden van de actiegroep Tienen Stinkt hadden immers klacht ingediend voor geurhinder. De Tiense Suikerraffinaderij geeft toe dat haar bezinkingsvijvers inderdaad de oorzaak waren en neemt dan ook alle verantwoordelijkheid op zich. Daarmee is de kous echter niet af, want in de buurt van de fabriek zijn nog andere bronnen van geurhinder, die niét van de raffinaderij zijn. Op sociale media blijven echter venijnige berichten aan het adres van de suikerproducent circuleren, sommigen zijn zelfs rechtstreeks aan arbeiders gericht. De Tiense Suikerraffinaderij wil nu de puntjes op de i zetten.

 1. Rode Kruis Tienen is eerste centrum om sneltesten uit te voeren bij leerlingen
  PREMIUM
  Tienen

  Rode Kruis Tienen is eerste centrum om sneltesten uit te voeren bij leerlingen

  Het Rode Kruis lijkt in Tienen een beetje uit het straatbeeld verdwenen. Steevast zijn ze aanwezig op grote evenementen zoals Paasmaandag in Hakendover en Suikerrock....en aan de kruispunten tijdens hun jaarlijkse stickerverkoop. Corona besliste ook hier eventjes anders over; maar de vele vrijwilligers van het Rode Kruis zijn al sinds de eerste golf volop aan de slag in de strijd tegen Covid-19. Het Rode Kruis Tienen is als één van de eersten in Vlaanderen al operationeel om sneltesten bij scholieren en schoolpersoneel uit te voeren.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo