Directeur Jan Ingels voor het T-embleem van Tiense suiker. Dit komt op de truitjes
Volledig scherm
Directeur Jan Ingels voor het T-embleem van Tiense suiker. Dit komt op de truitjes © Foto Christian Hennuy

Tiense Suiker en KVK vinden elkaar weer

 1. Tiense Suikerraffinaderij wil puntjes op de i zetten: “Stop met ons lastig te vallen over de ‘gevaarlijke geurhinder’, die komt niét van ons”
  PREMIUM
  Tienen

  Tiense Suikerraf­fi­na­de­rij wil puntjes op de i zetten: “Stop met ons lastig te vallen over de ‘gevaarlij­ke geurhinder’, die komt niét van ons”

  De Tiense Suikerraffinaderij heeft eind vorige maand een pv gekregen van het Vlaams departement Omgeving. Leden van de actiegroep Tienen Stinkt hadden immers klacht ingediend voor geurhinder. De Tiense Suikerraffinaderij geeft toe dat haar bezinkingsvijvers inderdaad de oorzaak waren en neemt dan ook alle verantwoordelijkheid op zich. Daarmee is de kous echter niet af, want in de buurt van de fabriek zijn nog andere bronnen van geurhinder, die niét van de raffinaderij zijn. Op sociale media blijven echter venijnige berichten aan het adres van de suikerproducent circuleren, sommigen zijn zelfs rechtstreeks aan arbeiders gericht. De Tiense Suikerraffinaderij wil nu de puntjes op de i zetten.
 1. Stad organiseert raamconcerten voor bewoners zorginstellingen
  Tienen

  Stad organi­seert raamconcer­ten voor bewoners zorginstel­lin­gen

  In deze tijden van corona draagt de stad Tienen de bewoners, patiënten en personeelsleden van de zorginstellingen een warm hart toe. Om hen te laten weten dat ze er niet alleen voorstaan, organiseert de stad van 7 tot en met 11 december raamconcerten, creëert de technische dienst voor hen een kerstopstelling en maakt de jeugddienst mooie raamtekeningen. Scholen en verenigingen werden opgeroepen om met een eigen initiatief een steentje bij te dragen.
 2. Nieuwbouwziekenhuis RZ H. Hart Tienen krijgt vorm, en dat ziet er zo uit
  PREMIUM
  Tienen

  Nieuwbouw­zie­ken­huis RZ H. Hart Tienen krijgt vorm, en dat ziet er zo uit

  De bouw van het nieuw ziekenhuis RZ H. Hart Tienen krijgt eindelijk vorm. Het ziekenhuis wil de twee verouderde campussen Mariëndal en St.-Jan samenbrengen in een innovatief en duurzaam nieuwbouwproject. Daar is al enkele jaren sprake van, maar echte vooruitgang was er nog niet. De kogel is nu wél door de kerk. Afgelopen weken sloot RZ Tienen twee belangrijke dossiers in haar nieuwbouwdossier af. Het ziekenhuis kwam niet alleen tot een overeenkomst over de verwerving van de bouwgronden, maar stelde ook definitief een architectenbureau aan. Hiermee krijgt het nieuwbouwproject meer dan vorm.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt