Jacques Natens stierf op 84-jarige leeftijd aan longkanker.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacques Natens stierf op 84-jarige leeftijd aan longkanker. © Bollen

Tiense stadsgids Jacques Natens overleden op 84-jarige leeftijd: “Als hij toeristen mee op sleeptouw nam, voelden ze zich meteen ook Tienenaar”

TienenDinsdagochtend is Jacques Natens op 84-jarige leeftijd overleden aan een agressieve vorm van longkanker. Natens was bekend en geliefd bij vele Tienenaren als onder meer één van de stadsgidsen bij de Tiense Gidsenbond. Daarnaast was hij een vredevolle voorvechter van het Tiense dialect. Zo sprak hij onder meer de verhalen in over de Pikke Stijkès, een Tiense volksfiguur uit de boeken van Tiens auteur Leon Rubbens. “Hij vertelde op zo’n aanstekelijke manier dat je je als bezoeker onmiddellijk thuisvoelde in Tienen”, klinkt het.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. 250.000 euro extra investeringen in veiligere oversteekplaatsen langs N29 in Bunsbeek en Glabbeek met Vlaamse en Europese relancemiddelen
  Glabbeek

  250.000 euro extra investerin­gen in veiligere oversteek­plaat­sen langs N29 in Bunsbeek en Glabbeek met Vlaamse en Europese relancemid­de­len

  De Vlaamse overheid lanceerde voor 2021-22 een relanceplan voor fietsvoorzieningen. Deze projecten worden gefinancierd vanuit zowel het relanceplan Vlaamse Veerkracht als de middelen die Europa ter beschikking stelt in het kader van relance. In totaal wordt 116 kilometer van de fietsinfrastructuur opgewaardeerd, door de paden in overeenstemming te brengen met de huidige normen van het Vademecum Fietsvoorzieningen.
 3. Boze boeren met onzekere toekomst veroorzaken heel wat fileleed met tractorcolonne
  PREMIUM
  Tienen

  Boze boeren met onzekere toekomst veroorza­ken heel wat fileleed met tractorco­lon­ne

  In alle Vlaamse provincies vonden woensdag tractorenacties plaats onder de slogan #geefboerentoekomst. De onvrede in de landbouwsector is te wijten aan het uitblijven van een definitief stikstofkader. “We willen meewerken aan oplossingen, maar accepteren niet dat de overheid ons laat stikken”, zeggen Boerenbond, Ferm en Groene Kring. In Vlaams-Brabant verzamelden de boeren uit onze provincie voor een ‘stille’ optocht. Ruim 200 boeren hadden toegezegd om aan de actie deel te nemen.
 1. RESTOTIP. Heidi's Strijkhuisje # Met De Kleine Honger: Verse dagelijkse kost, aan een schappelijke prijs
  PREMIUM
  Tienen

  RESTOTIP. Heidi's Strijkhuis­je # Met De Kleine Honger: Verse dagelijkse kost, aan een schappelij­ke prijs

  In een doodgewone woning in de Meerstraat in Goetsenhoven bij Tienen kan je (bijna) iedere dag terecht voor afhaalgerechten. Dagelijkse kost tegen een schappelijke prijs. Balletjes in tomatensaus, lasagne, witloof in hespenrolletjes en kaassaus... noem maar op. Maar evenzeer staat er een vispannetje met puree of vegetarische gerechten op het menu. Via haar Facebookpagina kunnen geïnteresseerden suggesties voorstellen. Als er voldoende interesse hiervoor is, gaat Heidi op zoek naar dagverse ingrediënten en kruipt ze achter haar fornuis.