Olivier van Mullen (rechts), CEO bij Multiobus.
Volledig scherm
Olivier van Mullen (rechts), CEO bij Multiobus. © Bollen

Tiense ondernemingen maken werk van duurzaamheid
met HagelandStroomt

TienenDankzij de subsidie van de provincie Vlaams-Brabant voor klimaatprojecten kan HagelandStroomt 8 kleine tot middelgrote ondernemingen (kmo’s) uit het Hageland helpen bij hun energiebesparing en de vermindering van hun CO2-uitstoot. Ook twee ondernemingen uit Tienen doen mee aan het project: De Kringwinkel Hageland en Multiobus. 

 1. Zinkgat duikt op in Mulkstraat
  Tienen

  Zinkgat duikt op in Mulkstraat

  In de Mulkstraat in Tienen dook donderdag namiddag een zinkgat op. Het gat, van ongeveer een goede halve meter diameter, deed zich voor in het midden van de rijbaan. “De riolering ligt op die plaats op ongeveer 5 à 6 meter diepte. Vermoedelijk is er een probleem met een huisaansluiting die mogelijk gebarsten is” zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V). “Mogelijk is dat al jaren bezig en krijg je een onderspoeling waardoor uiteindelijk het wegdek brak. Fluvius is intussen op de hoogte gebracht van het probleem, die gaan de situatie morgen van naderbij bekijken en zo snel mogelijk de herstelling uitvoren. De politie heeft de Mukstraat ter hoogte van het zinkgat afgesloten. Toch blijft de straat voor de bewoners bereikbaar via ofwel de zijde van de Geteweg, anderzijds via de kant van de Goossensvest waar de Amsterdammetjes tijdelijk verwijdert zijn.”
 2. Tiens autobusbedrijf Multiobus blijft vloot vergroenen, en dat is iets waar zelfs De Lijn jaloers op is: “Ze zijn een voorbeeld”
  PREMIUM
  Tienen

  Tiens autobusbe­drijf Multiobus blijft vloot vergroenen, en dat is iets waar zelfs De Lijn jaloers op is: “Ze zijn een voorbeeld”

  Busbedrijf Multiobus heeft vandaag officieel 10 nieuwe zero-emissiebussen ingehuldigd. Dit brengt het totaal op 12. Een groene bedrijfsvloot van deze omvang is een unicum in Vlaanderen en kon daarom op heel wat aandacht rekenen. Tijdens de persconferentie spraken onder meer Tiense burgemeester Katrien Partyka (CD&V), minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) en Ann schoubs, CEO van De lijn, hun bewondering uit voor de verwezenlijkingen.
 1. Bezoekers vaccinatiecentrum Tienen krijgen door foute uitnodiging keuze tussen twee vaccins
  PREMIUM
  Tienen

  Bezoekers vaccinatie­cen­trum Tienen krijgen door foute uitnodi­ging keuze tussen twee vaccins

  Verschillende mensen in het vaccinatiecentrum van Tienen hebben - vrijwillig - een Johnson & Johnson-vaccin gekregen, hoewel op hun uitnodiging Pfizer stond vermeld. Door een menselijke planningsfout werden foutieve uitnodigingen verstuurd en kregen bezoekers aanvankelijk een ander vaccin voorgeschoteld dan verwacht. “Ondanks de verkeerde uitnodiging hebben we snel geschakeld”, aldus Stefan Martens, coördinator vaccinatiecentrum Tienen.