Ray en Ines maken samen Horror movies
Volledig scherm
PREMIUM
Ray en Ines maken samen Horror movies © ShadowpicturesBelgium

Tiense filmmakers scoren met 2 horror kortfilms op internationale festivals: “In eigen land waren we niet eens geselecteerd”

TienenInes Swinters (37) en Ray Kermani (41) zijn twee filmmakers die met hun twee recentste kortfilms op verschillende internationale festivals in de prijzen vielen. In ons land kent niemand hen en dus vonden wij het hoog tijd om met hen te praten over hun passie. “Het feit dat we horrorfilms maken is wellicht de reden waarom we in eigen land niet bekend zijn, in de Verenigde Staten en elders worden we wel gewaardeerd.”

 1. Droog voorjaar, bladluis en hittegolf, maar suikerbieten doorstaan alles met glans, merkt men bij Tiense Suikerfabrieken: “Onze grond is gewoon de beste”
  PREMIUM
  Tienen

  Droog voorjaar, bladluis en hittegolf, maar suikerbie­ten doorstaan alles met glans, merkt men bij Tiense Suikerfa­brie­ken: “Onze grond is gewoon de beste”

  In Tienen loopt de bietencampagne, die van start ging op 29 september, op haar einde. De laatste bieten bereikten intussen de fabriek en zullen vandaag zullen verwerkt worden. Toch heeft het Tiense goud er een moeilijk jaar opzitten: de uitzaai verliep goed begin april, maar het voorjaar was zeer droog en de bieten hadden last van bladluis en de hittegolf in juli. “Maar onze bieten hebben dit toch goed doorstaan. In vergelijking met de ons omringende landen doen ze het goed. Dit toont aan dat we over zeer goede grond beschikken voor de bietenteelt”, zegt directeur van de Tiense Suikerfabrieken Jan Ingels.
 1. Toeristen opeengepakt in Roemeens skioord
  Play

  Toeristen opeenge­pakt in Roemeens skioord

 2. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama