De Tiense Blussers, de vriendenkring van de Tiense brandweer, organiseren zaterdag 21 mei de derde editie van Night On Fire.
Volledig scherm
De Tiense Blussers, de vriendenkring van de Tiense brandweer, organiseren zaterdag 21 mei de derde editie van Night On Fire. © Bollen

Tiense Blussers organiseren fuif ten voordele van slachtoffers brand Beringen

TienenBrandweerlui van post Tienen organiseren dit weekend een event voor het goede doel. Met hun derde editie van Night on Fire wil geld inzamelen voor het hulpfonds van de brandweerpost Heusden-Zolder, dat opgericht werd voor de twee brandweermannen die in 2019 in Beringen tijdens hun dienst om het leven kwamen én een andere collega zwaar verbrand raakte.

 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. Van Den Druppel tot de Heldenbar: in deze 6 zomerbars in Leuven en het Hageland waan je je deze zomer op een heerlijke vakantie
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Den Druppel tot de Heldenbar: in deze 6 zomerbars in Leuven en het Hageland waan je je deze zomer op een heerlijke vakantie

  De zomer komt weer stilaan in zicht en dus zijn heel wat steden, gemeenten en horeca-uitbaters al volop bezig met de voorbereidingen van hun zomerbar. Her en der duiken ze deze zomervakantie weer op, maar in welke pop-ups kan je nu eigenlijk terecht? Wij zochten het uit. Maak kennis met zes sfeervolle zomerbars in Leuven en het Hageland en hun initiatiefnemers.
 3. RESTOTIP. Oats Day Long: gezonde en creatieve havermoutgerechten zijn een verademing voor de studentenstad
  PREMIUM
  Leuven

  RESTOTIP. Oats Day Long: gezonde en creatieve havermout­ge­rech­ten zijn een verademing voor de studenten­stad

  Havermout, havermout en... havermout. Voor wie bij Oats Day Long langsgaat zal het geen verassing zijn dat alle gerechten worden bereid met de gezonde volkoren graansoort. Toch bestaat de menukaart van de nieuwe zaak in Leuven uit tal van lekkere, gezonde én creatieve gerechten waardoor de havermoutbar een welgekomen aanwinst is tussen al het fastfoodgeweld in Leuven.