In het vaccinatiecentrom werd een eerste try-out gehouden.
Volledig scherm
In het vaccinatiecentrom werd een eerste try-out gehouden. © Bollen

Tiens vaccinatiecentrum wordt overvloedig getest: “Op kruissnelheid zullen we 130 mensen nodig hebben”

TienenHet vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen is intussen in volle opbouw. Vanuit het RZ Heilig Hart Tienen, dat samen met de andere zorgpartners de coördinatie van de vaccinatiecentra in de regio mee op zich zal nemen, wil men echter voor geen enkele verrassing komen te staan. En dus kwam een werkgroep van het ziekenhuis zelf, bestaande uit artsen, verplegend personeel en vrijwilligers bekijken wat nog anders kan of moet.

 1. Nils Struys gaat volgend seizoen een niveau hoger aan de slag bij eerstenationaler KVK Tienen: “Ik wil zo ver mogelijk geraken”
  voetbal eerste nationale

  Nils Struys gaat volgend seizoen een niveau hoger aan de slag bij eerstenati­o­na­ler KVK Tienen: “Ik wil zo ver mogelijk geraken”

  Met verdediger/middenvelder Brent Herroelen (Heist) en spits Chuks Okunde (Houtvenne) heeft Olympia Wijgmaal zijn eerste inkomende transfers beet. Ongetwijfeld een opsteker voor de tweedenationaler, nadat het eerder Nils Struys kwijtspeelde aan KVK Tienen. De 21-jarige flankverdediger keert daarmee terug naar de club waar het voor hem allemaal begon.
 2. Oppositieraadslid Herwig Princen bevraagt burgemeester over knelpunten op schoolroutes
  Hoegaarden

  Oppositie­raads­lid Herwig Princen bevraagt burgemees­ter over knelpunten op schoolrou­tes

  “De Vlaamse overheid investeert in verkeersveilige schoolroutes. De school- of fietsroute van huis naar school is niet altijd en overal even veilig. Minister Lydia Peeters wil niet enkel de schoolomgeving, maar nu ook de schoolroutes aanpakken”, zo leidde Gewoon Wit oppositieraadslid Herwig Princen zijn betoog in, om te weten te komen of de gemeente Hoegaarden de knelpunten op schoolroutes al had overgemaakt aan de Minister.
 1. Medische primeur in Lier: Heilig Hartziekenhuis laat robotarm gaten boren bij nek- en rugoperaties
  Play

  Medische primeur in Lier: Heilig Hartzieken­huis laat robotarm gaten boren bij nek- en rugopera­ties

 2. Man gooit gigantische alligator de lucht in
  Play

  Man gooit giganti­sche alligator de lucht in