v.l.n.r.: Katrien Partyka, Ann Schoubs , Lydia Peeters en Olivier Van Mullem.
Volledig scherm
PREMIUM
v.l.n.r.: Katrien Partyka, Ann Schoubs , Lydia Peeters en Olivier Van Mullem. © Bronckaerts

Tiens autobusbedrijf Multiobus blijft vloot vergroenen, en dat is iets waar zelfs De Lijn jaloers op is: “Ze zijn een voorbeeld”

TienenBusbedrijf Multiobus heeft vandaag officieel 10 nieuwe zero-emissiebussen ingehuldigd. Dit brengt het totaal op 12. Een groene bedrijfsvloot van deze omvang is een unicum in Vlaanderen en kon daarom op heel wat aandacht rekenen. Tijdens de persconferentie spraken onder meer Tiense burgemeester Katrien Partyka (CD&V), minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) en Ann schoubs, CEO van De lijn, hun bewondering uit voor de verwezenlijkingen. 

 1. Open vaccinatiemoment geeft twijfelaars of mensen die boot gemist hebben tweede kans : “Je komt toch met meer mensen in contact dan je denkt”
  PREMIUM
  Tienen/Hoegaarden/Boutersem/Kortenaken/Glabbeek

  Open vaccinatie­mo­ment geeft twijfe­laars of mensen die boot gemist hebben tweede kans : “Je komt toch met meer mensen in contact dan je denkt”

  In het vaccinatiecentrum konden vandaag voor het eerst mensen ouder dan 18 jaar terecht zonder afspraak voor een J&J vaccin. Hoewel zowat alle 18 plussers al een uitnodiging ontvingen, zijn er nog steeds mensen die niet gevaccineerd zijn. Iedereen die bewust of onbewust de boot had gemist, kon dus vandaag langs gaan voor één prik. Ook volgende week donderdag kan je er zonder afspraak tussen 8 en 12 uur terecht als je alsnog een J&J vaccin wil.
 2. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”