Tienen-verkiezingen-Katrien partyka-burgemeester
Volledig scherm
Tienen-verkiezingen-Katrien partyka-burgemeester © Bollen

Tienen zet zwaar in op bestuurlijke handhaving

Deze week voerden stadsdiensten en bevoegde inspectiediensten gerichte controles of zogenaamde‘flexcontroles’ in Tienen uit in het kader van bestuurlijke handhaving. Tijdens de inspecties werden uitbatingen gecontroleerd en werden er heel wat inbreuken vastgesteld. “Door snel en doordacht op te treden met de middelen die een lokaal bestuur ter beschikking heeft, willen we de problemen van overlast en onveiligheid aanpakken.”

6 reacties

 • Edmond Stalpaert

  2 jaar geleden
  Dan zouden ze beter in Oplinter in de Sint Hubertusstraat kordaat optreden ,sommige bewoners denken dat ze met hun vrak op zolder aan het crossen zijn.dan nemen ze de bloem bak weg ??? Plaats er meer bij aub.
 • Johny deman

  2 jaar geleden
  Maar met de autos mogen we toch nog roadracen doorheen de omliggende dorpen zoals houtem en oplinter? Toch? En ons plastiek opstokek? Dit mochten we zovele jaren immers, ook met u als burgemeester.
 • caes jean-pierre

  2 jaar geleden
  Wat scheelt er opeens in Tienen, dat de politiekers plotseling ontwaken, wat ze nu willen doen, had al veel vroeger gekund. Maar we moeten ons daar niet te veel bij voorstellen, het zal weer een storm in een glas water zijn ,zoals steeds.
 • Marco Di Scarpa

  2 jaar geleden
  Tienen is een provinciestad met zeer veel (geluids)overlast. "Boomcars", een cafébaas die denkt dat het vanaf de 1ste zonnestralen elk weekend Kabbeeksepoort kermis is, sluipverkeer in residentiële straten, schetterende brommers en dan nog niet te spreken over wie er allemaal 's nachts door de straten ronddwaalt. Lege blikjes Carapils op de vensterbanken, bekraste auto's, afgebroken ruitenwissers. Kortom, Tienen is een stad met zeer veel lasten en weinig lusten.
 • Marina Hoes

  2 jaar geleden
  Goed dat jullie dat aanpakken. Hopelijk staat iets doen aan overdreven snelheid in de kleine straatjes ook op de agenda. Zone 30 lijkt dikswijls zone 70. Het zal duren tot er iets ergs gebeurt, maar dan is het jammer genoeg te laat.
 1. Straattheatermakers brengen Radio Glabbeek: “Het is het enige alternatief wat we nu kunnen en mogen doen maar we missen de interactie met een echt publiek”
  Glabbeek

  Straatthea­ter­ma­kers brengen Radio Glabbeek: “Het is het enige alterna­tief wat we nu kunnen en mogen doen maar we missen de interactie met een echt publiek”

  Zaterdagavond 10 maart kon iedereen via Facebook en andere online kanalen genieten van de radioshow van straattheatermakers Peter Theunissen (40) en Ronald Ausloos (56). Voor een keertje kreeg hun show de naam Radio Glabbeek mee en stond hun caravan van waaruit ze opereren niet op straat maar in evenementenhal Hangaar 44.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee