De Tiense brandweerkazerne aan de Diestsesteenweg wordt onderzocht op sporen van PFOS en PFAS.
Volledig scherm
De Tiense brandweerkazerne aan de Diestsesteenweg wordt onderzocht op sporen van PFOS en PFAS. © Bollen

Tienen onderzoekt aanwezigheid van PFAS en PFOS

TienenNaar aanleiding van de bodemverontreiniging rondom de site van 3M in Zwijndrecht, lopen er diverse onderzoeken naar PFOS- en PFAS- vervuiling in heel Vlaanderen. Ook in Tienen brengt het stadsbestuur mogelijk vervuilde sites in kaart. De stad nam zelf initiatief om de brandweerkazerne aan de Diestesteenweg en het Bebat-filiaal aan de Walstraat te laten onderzoeken. Daarnaast bezorgde Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) de stad een lijst met vier andere sites die mogelijk vervuild zouden zijn met PFAS en PFOS.

 1. Van de ‘Browneux’ tot ijsjes op de vaart: bij deze 6 ijssalons in Leuven en het Hageland eet je heerlijk verfrissende ijscoupes
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van de ‘Browneux’ tot ijsjes op de vaart: bij deze 6 ijssalons in Leuven en het Hageland eet je heerlijk verfrissen­de ijscoupes

  De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Onze redactie ging op zoek naar zes ijssalons in Leuven en het Hageland en vroeg hen naar de absolute aanrader op hun kaart. Twee of drie bollen, met chocolade of met slagroom: laat je verleiden door de lekkerste coupes van de regio.
 1. TERRASTIP. Berlijnse cool in hartje Leuven bij Stelplaza: “Nee, de muziek mag niet stiller”
  PREMIUM
  Leuven

  TERRASTIP. Berlijnse cool in hartje Leuven bij Stelplaza: “Nee, de muziek mag niet stiller”

  De Diestsepoort herbergt een geheim. Wie de moeite doet rondslingerende skateplanken te ontwijken op het kasseiweggetje achter de busstalplaats, vindt het verborgen pareltje Stelplaza. Met een Jungle Joy van de tap, een ovenverse pizzapunt in de hand en de reggaeset van dj Creativ Dubs op de achtergrond is het Berlijngevoel onder de zonnegele parasols springlevend. “Het is wat zoeken, maar zo hebben we het graag.”