Tienen neemt deel aan de Dag van de Jeugdbeweging

 1. Ouders vechten sluiting Internaat Woudlucht aan: “Voor deze jongeren voelt de sluiting als een scheiding aan, en zoals altijd zijn de kinderen het slachtoffer”
  PREMIUM
  Leuven

  Ouders vechten sluiting Internaat Woudlucht aan: “Voor deze jongeren voelt de sluiting als een scheiding aan, en zoals altijd zijn de kinderen het slachtof­fer”

  Op vrijdag 27 januari maakte de raad van bestuur van Huis 11, de scholengroep waartoe GO! Campus Woudlucht behoort, het voornemen bekend om het internaat van Woudlucht te sluiten. Volgens de bestuursleden is dat nodig om extra plaatsen te creëren op de school voor jongeren met een leerstoornis, die nu al overbevolkt is. Maar voor leerlingen als Arthur (15) betekent de sluiting een zware dobber. Zijn vader getuigt. “Een internaat is geen hotel, maar een tweede thuis.”
 1. Wereldprimeur in Leuven: 41 jaar na de feiten moeten ‘vijf Beulen van Guatemala’ voor assisen verschijnen voor vermoorden en folteren drie missionarissen
  PREMIUM
  LEUVEN/TURNHOUT/MENEN/BRAKEL

  Wereldpri­meur in Leuven: 41 jaar na de feiten moeten ‘vijf Beulen van Guatemala’ voor assisen verschij­nen voor vermoorden en folteren drie missiona­ris­sen

  Vijf hooggeplaatste Guatemalteekse gezagsbekleders staan meer dan 40 jaar na de feiten in december voor het Leuvense assisenhof. Ze zijn volgens het federaal parket verantwoordelijk voor de moorden op drie Vlaamse missionarissen. Het is een primeur in het internationaal strafrecht dat kopstukken van een militair apparaat, de inlichtingendiensten en de politiek in Guatemala naar een buitenlandse strafrechtbank worden verwezen.
 2. HUIZENJACHT. Liedekerke, levendige gemeente in het Pajottenland: “Een ‘blokje’ met meerdere flats heb je zeker onder de 600.000 euro”
  PREMIUM
  Liedekerke

  HUIZEN­JACHT. Liedekerke, levendige gemeente in het Pajotten­land: “Een ‘blokje’ met meerdere flats heb je zeker onder de 600.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week bezoeken we Liedekerke in het Pajottenland. “De residentiële wijken blijven populair, maar dit deel van de gemeente is aan een stevige opmars bezig.”
 3. Met de wagen naar de stad? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Met de wagen naar de stad? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt in Leuven en het Hageland

  De koude dagen zijn stilaan voorbij en het blijft weer wat langer licht. Het ideale moment voor een uitstapje naar de stad: rondsnuisteren in de winkelstraten en genieten van een hapje en een drankje. Maar als je met de auto gaat, kunnen de kosten voor een parkeerplaats snel oplopen. Wij zochten uit waar je goedkoop of zelfs gratis kan parkeren, vlakbij het centrum van de grootste steden in Leuven en het Hageland.