Opruimen van zwerfvuil in Tienen.
Volledig scherm
Opruimen van zwerfvuil in Tienen. © Bollen

“Tienen moet properder, groener en veiliger”. Dat is de conclusie van de Tienenaars in de burgerbevraging

Netheid is de topprioriteit voor de Tienenaar. Dat blijkt alvast zo uit de burgerbevraging die het Tiense stadsbestuur de afgelopen maanden organiseerde samen met het bureau Profacts. Ook veiligheid, duurzaam groen, verkeersveiligheid en wonen komen naar voor als aandachtspunten. “We hebben nu zwart op wit wat de Tienenaar belangrijk vindt en daarmee gaan we onze meerjarenbeleidsplanning verder vorm geven”, zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V).

 1. Uitgeputte zwaan maakt landing op terras in centrum van stad
  Tienen

  Uitgeputte zwaan maakt landing op terras in centrum van stad

  Deze week kreeg Animal Rescue Service VZW een ongerust telefoontje uit Tienen van een mevrouw die plots een zwaan op haar terras had zitten. “Aangezien het een volkstuin was had de zwaan helaas niet genoeg ruimte om weer de lucht in te gaan en zijn we dus het dier moeten gaan ophalen. De zwaan was vermoedelijk oververmoeid waardoor ze dringend moest landen. We hebben haar kunnen vangen en brachten haar voor alle zekerheid naar het Natuurhulpcentrum, waar ze op krachten kon komen. Het komt wat raar over op de beelden, maar we hebben het diertje in een speciale zwanenzak gestoken. Die is speciaal gemaakt en een veilige manier om dergelijk groot dier te vervoeren. Intussen hebben we vernomen dat de zwaan het goed stelt en weer is vrijgelaten in de natuur.”
 2. Stad organiseert raamconcerten voor bewoners zorginstellingen
  Tienen

  Stad organi­seert raamconcer­ten voor bewoners zorginstel­lin­gen

  In deze tijden van corona draagt de stad Tienen de bewoners, patiënten en personeelsleden van de zorginstellingen een warm hart toe. Om hen te laten weten dat ze er niet alleen voorstaan, organiseert de stad van 7 tot en met 11 december raamconcerten, creëert de technische dienst voor hen een kerstopstelling en maakt de jeugddienst mooie raamtekeningen. Scholen en verenigingen werden opgeroepen om met een eigen initiatief een steentje bij te dragen.
 1. Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met zorgmanager Sonja Krawinckel: “Medewerkers moeten nu soms plots dingen doen die ze al járen niet meer hebben gedaan”
  PREMIUM
  Tienen

  Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met zorgmana­ger Sonja Krawinckel: “Medewer­kers moeten nu soms plots dingen doen die ze al járen niet meer hebben gedaan”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met Covid-patiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 2. Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met Wim Steels, diensthoofd voeding: “In de keuken is het nooit rustig”
  PREMIUM
  Tienen

  Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met Wim Steels, dienst­hoofd voeding: “In de keuken is het nooit rustig”

  Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het RZ Heilig Hart Tienen, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten. Vandaag gaat ze naar een waarschijnlijk best wel leuke plek in het ziekenhuis....de keuken. Diensthoofd voeding, de 45-jarige Wim Steels uit Bost bij Tienen neemt haar mee. De man is al tien jaar aan de slag in de centrale ziekenhuiskeuken op campus Sint-Jan. Hier bereiden ze de maaltijden voor de patiënten op de verschillende campussen én de cafetaria waar personeel én mensen uit de buurt terecht kunnen voor een warme maaltijd of broodjes. Die cafetaria is echter, omwille van corona (wat anders), gesloten. Het zou er dus rustiger moeten zijn dan normaal. Maar ook ditmaal is het weer een verkeerde gedachte.
 1. Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!

 2. Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!