Achter deze heuvel bevinden zich de bezinkingsvijvers van de Suikerraffinaderij, die volgens de milieu-inspectie bijdragen aan de geurhinder in Oplinter.
Volledig scherm
Achter deze heuvel bevinden zich de bezinkingsvijvers van de Suikerraffinaderij, die volgens de milieu-inspectie bijdragen aan de geurhinder in Oplinter. © Foto Bollen

Tienen geraakt maar niet af van stank, geurbeheersplan dringt zich op

Het regent opnieuw klachten over geurhinder in Tienen. En ook inwoners uit Linter nemen een vreemde ‘rottende kolengeur’ waar sinds begin oktober. Vermoedelijk zijn ook dit keer de bezinkingsvijvers van Tiense Suiker de boosdoener. De milieu-inspectie van het Departement Omgeving dringt aan op een geurbeheersplan.

3 reacties

 • ETIENNE BOECKX

  1 jaar geleden
  Ik woon sedert 1992in Tienen en ik heb nooit anders geweten aan het suikerfabriek tijdens de bietencampagne en aan de achterkant van de citrique richting oplinter en dit wordt elk jaar aangekaart door de inwoners en steeds ontkent door het bestuur van Tienen en de waarheid is dat het stinkt !
 • Bruno Respen

  1 jaar geleden
  Ik ruik het ook al een paar dagen en woon in sint magriete houtem
 • FREDDY VAN ERP

  1 jaar geleden
  Verleden woensdag 's nachts wakker geworden van de onhoudbare stank (+- 03.00u) Blijkbaar wordt er 's nachts geloosd met het idee dan slaapt iedereen en rieken ze het minder?
 1. Robbe (17) ontwikkelt vernuftig kassasysteem: “In het zesde leerjaar leerde ik al algoritmes schrijven”
  PREMIUM
  Tienen

  Robbe (17) ontwikkelt vernuftig kassasys­teem: “In het zesde leerjaar leerde ik al algoritmes schrijven”

  Bevinden we ons in Silicon Valley of Tienen? Wie Robbe Titeca (17) aan het woord hoort, is geneigd het eerste te denken. Al op 3-jarige leeftijd raakte hij verslingerd aan consoles en technologie. De laatstejaarsstudent wiskunde-wetenschappen ontwierp nu eigenhandig een digitaal kassasysteem. “Dit programma schreef ik volledig zelf en gaat heel wat verder dan alles wat ik voorheen deed”, aldus Robbe.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil