Tanja Niesten verzamelde al ontelbare spullen van het Britse koningshuis, maar kent ook als geen ander de vele verhalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tanja Niesten verzamelde al ontelbare spullen van het Britse koningshuis, maar kent ook als geen ander de vele verhalen. © Bollen

Tanja (49), dé Vlaamse superfan van het Britse koningshuis, op de vooravond van interview bij Oprah: “Over iedereen ken ik smeuïg verhaal, behalve over de Queen”

Tienen/GlabbeekAmper 10 jaar was ze, toen ze tijdens een reisje naar Londen een speldje met een foto van het huwelijk van Charles en Diana vond op straat. “Sinds die dag ben ik zowat alles van het Britse koningshuis beginnen te verzamelen en volg ik alle ontwikkelingen op de voet”, zegt Tanja Niesten (49) uit Tienen.  Over de vete tussen prins Harry (36) en Meghan Markle (39) en ‘The Firm’, zoals het Britse koningshuis wel wordt genoemd, heeft Tanja een uitgesproken mening. Op de vooravond van hét interview bij Oprah, gingen wij aan tafel zitten met dé Vlaamse superfan van het huis Windsor.

 1. Tiense berg troosteloos en verlaten op traditionele hoogdag van Paasmaandag: “Toch heffen we het glas op betere tijden”
  PREMIUM
  Hakendover

  Tiense berg trooste­loos en verlaten op traditione­le hoogdag van Paasmaan­dag: “Toch heffen we het glas op betere tijden”

  Geen Paasmaandag in Hakendover zonder de paardenprocessie en de talrijke gelegenheidscafé’s. Maar daar besliste corona anders over. En dat al voor het tweede jaar op rij. Dus trokken we deze ochtend naar het dorp waar andere jaren het spektakel makkelijk twintigduizend bezoekers lokt om nu de desolate sfeer te proeven. Toch laten de Hakendovenaars het hoofd niet zakken en bedacht men enkele kleine alternatieven.
 1. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval

 2. "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?
  Play
  Popquiz

  "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?