Met het Talentenplatform 2.0 willen de betrokken partners de dynamiek tussen werkgever en -nemer verbeteren.
Volledig scherm
Met het Talentenplatform 2.0 willen de betrokken partners de dynamiek tussen werkgever en -nemer verbeteren. © Bronckaerts

Talentenplatform 2.0 in Tienen wil arbeidsmarkt voorzien van positieve impuls: “Kloof tussen openstaande vacatures en werkzoekenden is gigantisch”

TienenAfgelopen vrijdagochtend vond in Zaal Manege aan het Sint-Jorisplein het Talentenplatform 2.0 plaats. Met het initiatief willen de betrokken partijen het nijpend tekort aan geschikte arbeidskracht een halt toeroepen en samen op zoek gaan naar ideeën om werkgever en - nemer dichter bij elkaar te brengen. 

 1. RZ H.Hart Tienen verzorgt 30 coronapatiënten: “Alle bedden op intensieve ingenomen”
  Tienen

  RZ H.Hart Tienen verzorgt 30 coronapa­tiën­ten: “Alle bedden op intensieve ingenomen”

  In het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen worden momenteel dertig coronapatiënten verzorgd. Helaas zijn ook alle bedden op intensieve zorgen ingenomen. Het is alle hens aan dek om iedereen, corona en niet corona, zo goed mogelijk te verzorgen. Daarvoor is er niet enkel een goede samenwerking tussen de verschillende afdelingen, ook werken de ziekenhuizen in de streek samen om – indien nodig – patiënten over te nemen.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.