Christophe hendrickx, Tim Mans en Lode Spilstijns van Sweet City willen Tienen promoten bij het bredere publiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Christophe hendrickx, Tim Mans en Lode Spilstijns van Sweet City willen Tienen promoten bij het bredere publiek. © Bollen

Sweet City moet Tienen op de kaart zetten : “Gratis festival in hartje van centrum”

TienenHet Sweet City Festival zal op 1 en 2 juli zorgen voor een weekend vol muziek en dance in Tienen. Ambiance verzekerd tijdens het gratis festival in het hartje van de stad, waar de lokale horeca en handel centraal blijft staan. Om het feest op de vernieuwde Grote Markt helemaal compleet te maken haalt men op zondag 3 juni speciaal ‘Tienen zingt’ van onder het stof.

 1. VIDEO. Party aan suikerrafinaderij met Tom Jones als afsluiter van Suikerrock : “Beste vierdaagse editie ooit”
  Tienen

  VIDEO. Party aan suikerrafi­na­de­rij met Tom Jones als afsluiter van Suikerrock : “Beste vierdaagse editie ooit”

  De zondag van Suikerrock is traditioneel een ‘familiedag’. Peter Koelewijn, de Kreuners en Clouseau brachten de sfeer er al in de namiddag goed in. Ook al was met Peter het dak er al af, Niels Destadsbader bracht het bietenplein helemaal in feeststemming. De senior Sir Tom Jones mocht de prachtige editie afsluiten. De meningen over de nieuwe locatie waren bij de festivalgangers wat verdeeld; de organisatie blikt in ieder geval tevreden terug. “De fundamenten voor de toekomst zijn gelegd.
 2. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 3. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.