Jongeren gaan uit de bol op een fuif. Dit beeld is voor alle duidelijkheid louter illustratief.
Volledig scherm
Jongeren gaan uit de bol op een fuif. Dit beeld is voor alle duidelijkheid louter illustratief. © Foto Bollen

Strengere fuifregels én gratis water

TIENENIn de nasleep van het incident waarbij een 13-jarig meisje na een fuif in Torhout in het ziekenhuis belandde met 2,8 promille in het bloed, komen er maatregelen in Tienen. "Het fuifreglement wordt strenger, en er komt een preventiecampagne en een gesprek met de politie", zegt Nicky Martens, voorzitster van de jeugdraad.

 1. RZ H. Hart Tienen stelt sinds het einde van de eerste lockdown dagelijks uitgezaaide en kwaadaardige tumoren vast: “Als je ook maar iets voelt, stap alsjeblieft naar je huisarts”
  PREMIUM
  Tienen

  RZ H. Hart Tienen stelt sinds het einde van de eerste lockdown dagelijks uitgezaai­de en kwaadaardi­ge tumoren vast: “Als je ook maar iets voelt, stap alsje­blieft naar je huisarts”

  “De longfoto’s van een covid-patiënt zijn onvoorstelbaar, het went nog steeds niet.” Dat zegt Stephan Swartenbroeck (60), hoofdverpleegkundige op de afdeling medische beeldvorming van het RZ H. Hart Tienen. Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met covid-patiënten. Elke medewerker draait er op volle kracht, in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend